İstanbul'da suya zam

İSKİ Genel Kurulu'nda kabul edilen zamlı tarife değişikliğiyle, suya yapılan zamlar tüm kademelerde ve kullanımlarda yüzde 36 ila yüzde 53 arasında değişen oranlarda gerçekleşti.

İstanbul'da içme suyu tarifelerine zam yapıldı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan teklifin oy birliği ile kabul edilmesiyle suya önemli oranda zam geldiği duyuruldu. 

İSKİ Genel Kurulu'nda kabul edilen zamlı tarife değişikliğiyle, suya yapılan zamlar tüm kademelerde ve kullanımlarda yüzde 36 ila yüzde 53 arasında değişen oranlarda gerçekleşti. Özellikle, İstanbulluların yüzde 75'inin kullandığı birinci kademe konut tarifesine yapılan zam dikkat çekiyor. Birinci kademe birim fiyatının 23.72 liradan 32.28 liraya yükseltilmesiyle, su faturasında önemli artışlar yaşanması bekleniyor.

Zamlı su tarifesi değişikliği ile işyerlerindeki kademeler de yeniden düzenlendi. Önceki kademelendirmeye göre en düşük kademenin 62.14 lira, en yüksek kademenin ise 71.88 lira olduğu biliniyordu. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte iş yeri birinci kademe fiyatının 84.51 lira, ikinci kademenin 89.49 lira, üçüncü kademenin 109.98 lira ve dördüncü kademenin ise 114.99 lira olarak belirlendiği ifade ediliyor.

Ayrıca kırsal mahallelerde ve mahalle olmuş yerlerdeki su tarifelerinde de güncellemeler yapıldığı bilgisi veriliyor. Bu kapsamda, konut birim fiyatlarının 5.92 liradan 21.12 liraya, işyeri tarifelerinin ise 15.53 liradan 21.12 liraya yükseltildiği kaydediliyor.

 

Bakmadan Geçme