• Haberler
  • İşçi
  • İşçinin tatil günlerinde çalışma karşılığındaki ücreti nasıl hesaplanır?

İşçinin tatil günlerinde çalışma karşılığındaki ücreti nasıl hesaplanır?

Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde işçilerin çalışması durumunda, her bir tatil günü için 2 günlük ücret alınır. Ancak aylık 'maktu' ücretle çalışanlar, tatil günlerinde ek ücret talep edemezler.

İşçinin tatil günlerinde çalışma karşılığındaki ücreti nasıl hesaplandığı sık yöneltilen sorular arasında yer alıyor. MEMUR5.COM editörü, bu sorunun cevabını masaya yatırıyor.

Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışan işçilere ödenen ücretler, herhangi bir çalışma karşılığı olmaksızın verilir.

Ancak yasal düzenlemeler gereği tatil günlerinde çalışılması durumunda, işçilere 1 günlük çalışma karşılığı ücret ödenir. Dolayısıyla, ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışan işçi, her tatil günü için 2 günlük ücret alır.

Aylık "maktu" ücretle çalışan işçiler ise, ay içinde bazı günlerde çalışmasalar bile aynı ücreti alırlar ve tatil günlerinde ek ücret talep edemezler. Ancak bu tür işçilerin tatil günlerinde çalışmaları halinde, her bir tatil günü için birer günlük daha çalışma ücreti alırlar.

Bakmadan Geçme