• Haberler
  • Memur
  • İş insanı belediye meclis toplantısını bastı

İş insanı belediye meclis toplantısını bastı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki Belediye Meclis toplantısında yaşananlar gündeme oturdu. Bir iş adamı toplantıyı bastı.

Toplantıda AK Parti'li üye Hakan Genç, İYİ Partili Belediye Başkanı Atilla Öztürk'e yönelik sert eleştirilerde bulunurken, bir anda iş insanı Erdem Candaroğlu'nun toplantı salonuna girişi ortamın elektriklenmesine neden oldu. Candaroğlu'nun gelişiyle birlikte yaşanan tartışmalar ve gerginlik anları, toplantının seyrini değiştirdi.

Meclis üyeleri arasında başlayan tartışmaların ardından Candaroğlu'nun salona girmesi, olayın boyutunu daha da büyüttü. İnşaat firması sahibi olan Candaroğlu'nun meclis üyelerinden birine "Benim Candaroğlu, ne oldu? Neye karışıyorum ben? Kime karışıyorum ben? Benim hiç bir şeye karıştığım yok burada" şeklinde tepki göstermesi üzerine salon bir anda gerilim dolu anlar yaşadı. Bazı meclis üyeleri, Candaroğlu'nun sakinleştirilerek salondan dışarı çıkarılmasını sağlarken, diğer üyeler ise yaşananları kınayarak "Kimse Meclis'i basamaz" diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan, yerel seçimlerde Atilla Öztürk'e firma yöneticilerinin destek olduğu ve Erdem Candaroğlu'nun da bu destek verenler arasında olduğu iddia edildi. Ancak Belediye Başkanı Öztürk, Candaroğlu'nun toplantıyı bastığı iddialarına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Yaşanan olay, ilçe siyasetinde ve kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, Belediye Meclisi'nin bundan sonraki süreçte nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak konusu oldu.

Bakmadan Geçme