• Haberler
  • Emekli
  • Emekli maaşına 15 bin lira seyyanen zam beklentisi gündeme oturdu

Emekli maaşına 15 bin lira seyyanen zam beklentisi gündeme oturdu

Emekliler, enflasyona göre belirlenen zam modelinin değişmesini ve seyyanen zam talebini dile getiriyor. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı, en az 15 bin TL'lik seyyanen zam talebinde bulundu.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, enflasyona göre yüzde dilimli zam modelinin değişmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye gazetesinden Fırat Aydoğmuş'un haberine göre, Ergün, emeklilerin geçtiğimiz 5 aylık enflasyon oranıyla birlikte seyyanen zam beklentisini dile getirdi.

Ergün'e göre, emeklilerin dikkate alınmayan seyyanen zam ve yüzde 5,7'lik büyüme oranı göz önünde bulundurularak en az 15 bin lira seyyanen zam talep ediliyor.

Ergün, şöyle devam etti: "Ülke genelinde büyüme eğilimine rağmen emekli maaşlarındaki artışlar yetersiz kalıyor. TÜFE'ye endeksli zam modeli eşitsizlikleri artırıyor. Emeklilere büyümeden de pay verilmeli. Daha önce memurlara verilen seyyanen zamın emeklilere de yansıtılması gerekiyor. Bu düzeltme yapıldığında, söz konusu zam emeklilere adil bir şekilde yansıyacak."

Ayrıca Ergün, aylık bağlama oranı sistemine de değinerek, yoksul emeklilerin yaşadığı kayıplara dikkat çekti ve sistemin değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Emeklilerin 3.000 liralık bayram ikramiyesi konusundaki taleplerini de dile getiren Ergün, bu artışın bir sisteme bağlanması gerektiğini ve hükümetin bu konuda girişimde bulunması gerektiğini vurguladı.

 

Bakmadan Geçme