• Haberler
  • Aktüel
  • İran Cumhurbaşkanının helikopter kazası Muhsin Yazıcıoğlu'nun kazası ile benzer mi?

İran Cumhurbaşkanının helikopter kazası Muhsin Yazıcıoğlu'nun kazası ile benzer mi?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin Doğu Azerbaycan'da düşmesi, akıllara Muhsin Yazıcıoğlu’nun 2009 yılında yaşadığı helikopter kazasını getirdi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun içerisinde bulunduğu helikopter, 25 Mart 2009'da Yozgat'a giderken Kahramanmaraş'taki Keş Dağı'na düşmüştü. Her iki kazada da helikopterlerin Bell marka ve Amerikan yapımı olması ve aynı hava şartlarında gerçekleşmesi, suikast ihtimalini gündeme getirdi.

Sabah’ın haberine göre, A Haber'de yayınlanan Canan Barlas'la Gündem programında Muhsin Yazıcıoğlu ile İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazaları arasındaki benzerlikler ele alındı. Uzmanlar, her iki kaza arasındaki benzer noktaları masaya yatırdı.

İki helikopterin de markası aynı

Strateji ve Güvenlik Uzmanı İbrahim Keleş, Reisi'nin helikopter kazasıyla Muhsin Yazıcıoğlu helikopterinin kazası arasında çok fazla benzerlik olduğunu belirtti. Keleş, "İki helikopterin de markası aynı. Bell marka, Amerikan yapımı helikopterler. İkisi de sisli havada düştü. İklim koşulları birbirine yakın. Muhsin Yazıcıoğlu kazası Şubat ayında olmuştu. Ayrıca, İran'da da aramalara köylüler katılıyor. Muhsin Yazıcıoğlu kazasında da köylüler katılmıştı" dedi.

İsrail'in parmağı var mı?

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger, bu işin perde gerisinde daha düşük ihtimalle CIA ve ABD'nin olabileceğini söyledi. Ülger, "Orta Doğu politikasının şekillenmesinde İran çok önemli bir faktör. Son olarak İsrail zaten meydan okumuştu. Netanyahu, 'Günü geldiğinde biz İran'a cevap vereceğiz' diye örtülü açık bir tehditte bulunmuştu. Bunlar da bu çerçevede akla geliyor. Fakat bunların komplo teorisi olduğu da söylenemez" diye konuştu.

"Önce kurtaıldı, durumu iyi" denildi

Sabah Gazetesi Haber Müdürü Nazif Karaman, Muhsin Yazıcıoğlu kazasında helikopterin bulunması zor bir yere düştüğünü belirterek, "Reisi'nin olduğu helikopterde de durum aynı. Helikopter bulunamıyor. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri de dağlık bir araziye düşüyor. Helikopterin cihazlarından hiçbir sinyal alınamaması. Alınsa bulunurdu. 'Önce kurtarıldı, durumu iyi' diye haberler çıkıyor. İki olay bu yönde de benziyor" dedi.

Bu benzerlikler ve değerlendirmeler, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasının arkasında olası bir suikast ihtimalini gündeme getirdi. Uzmanlar, her iki kazanın detaylarını ve benzerliklerini inceleyerek, olayların arkasında yatan sebepleri araştırmaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme