• Haberler
  • Memur
  • Hakkari Belediye Başkanı Akış gözaltında, Vali Çelik kayyum olarak görevlendirildi

Hakkari Belediye Başkanı Akış gözaltında, Vali Çelik kayyum olarak görevlendirildi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, yürütülen bir soruşturma kapsamında Van'da gözaltına alındı. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde hakkında gözaltı kararı çıkarılan Akış, Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı ve işlemler için Hakkari'ye götürülecek.

Hakkari'de 10 günlük yasak

Hakkari Valiliği, kentte yapılacak bazı eylem ve etkinliklerin 10 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Yasak, 3 Haziran 2024 saat 08.00’den itibaren başlayıp, 12 Haziran 2024 saat 23.59’a kadar geçerli olacak. Bu süre boyunca gösteri yürüyüşleri, açık hava toplantıları, basın açıklamaları, oturma eylemleri, çadır ve stant kurulması, imza kampanyaları ve her türlü protesto eylemleri yasaklandı.

Vali kayyum olarak atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden uzaklaştırıldığı ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'in kayyum olarak görevlendirildiği belirtildi. Açıklamada, Akış'ın PKK/KCK yapılanmasında üst düzey görev aldığı, örgüt adına çeşitli yasadışı faaliyetlerde bulunduğu ve terör örgütü ile bağlantılı olduğu suçlamalarıyla yargılandığı ifade edildi.

Belediye binası çevresinde güvenlik önlemleri artırılmış durumda. Belediye önüne gelerek içeri girmek isteyen DEM Partililere polis izin vermedi. Polisin belediye çevresinde aldığı güvenlik önlemleri devam ediyor. Belediye binasında yapılan aramaların ardından kurum çalışanlarının içeri girmesine izin verildi ancak meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcılarının binaya girmesine izin verilmedi.

Emniyet görevlileri tarafından bina çevresinde bulunan parti yöneticilerine İçişleri Bakanı Ali Yerli Kaya'nın konuyla ilgili aldığı karar okundu. Kararda, Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın "PKK-KCK silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütünü yönetmek" suçlarından yargılandığı ve bu nedenle görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Bakmadan Geçme