• Haberler
  • Aktüel
  • Galoş ile tarlada zararları inceleyen milletvekili kim?

Galoş ile tarlada zararları inceleyen milletvekili kim?

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, memleketi Afyonkarahisar’da bazı ilçelerde yaşanan don olaylarını yerinde inceledi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte patates ve bezelye ekimi yapılan tarlalarda çiftçilerin sorunlarını dinleyen Milletvekili Özkaya'nın, çamur olmayan tarlada galoş giymesi sosyal medyada dikkat çekti.

Tarlada yapılan incelemeye, Tarım İl Müdürü Özkan Parlak çizme giyerken, çiftçiler ve köylüler kendi ayakkabılarıyla katıldı. Özkaya, ziyaretin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Rabbim çiftçilerimizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin" ifadelerini kullandı.

Zirai don sorunları çözülecek

Özkaya, geçen yıl Afyonkarahisar’da 130 bin dekar alanda patates ekilirken, bu yıl ekim alanının 200 bin dekara çıktığını belirterek, "Patateste don zarar vermiş, erken dönem olduğu için çiftçilerimiz gübrelemeye devam ederse kaldığı yerden devam edecek" dedi. Vekil, çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Çiftçilerimizin dün olduğu gibi bugünden sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Çiftçilerimizin zirai don nedeniyle yaşadığı ve yaşayacağı sorunların çözümü için gereken girişimleri yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Ali Özkaya kimdir?

ALİ ÖZKAYA, 20.04.1970 tarihinde Afyonkarahisar İli Dinar İlçesi Çayüstü Köyünde doğdu.
1980 yılında ilkokulu, 1987 yılında Isparta/Keçiborlu İmam-Hatip Lisesini, 1992 yılında da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 
Kasım 2003 - Mayıs 2007 tarihleri arasında AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.
Ocak 2012 tarihinden itibaren AK Parti Genel Merkezi Hukuk Müşaviri, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlığı görevini üstlendi.  2007 yılında yapılan 23. Dönem 7 . Sıra 2011 yılında 24. Dönem Milletvekili seçimlerinde 4. Sıradan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı oldu.
7 Haziran 2015 25. Dönem Milletvekili Seçimlerinde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili seçildi. 26 ve 27. Dönemde yeniden Afyonkarahisar Milletvekili seçildi. Adalet ve Anayasa Komisyonlarından üyelik yaptı. Halen TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekilidir.
2015 Yılından itibaren AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı görevi yaptı. Halen Disiplin Kurulu Üyesi / Sekreteri olarak görevine devam etmektedir. Orta derecede Fransızca ve Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme