• Haberler
  • Aktüel
  • Evde bakım maaşı haziran ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde gerçekleştirilecek mi?

Evde bakım maaşı haziran ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde gerçekleştirilecek mi?

Haziran ayı evde bakım maaşı ödemelerinin Kurban Bayramı'ndan önce yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Normalde 15 Haziran'da yapılması gereken ödemelerin bu yıl bayram öncesine çekilmesi bekleniyor.

Haziran ayı evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yapılan bu ödemelerin Kurban Bayramı'ndan önce yapılıp yapılmayacağı araştırılıyor.

Salı günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı ikramiyelerinin 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılacağını belirtti. Bu açıklamanın ardından gözler, evde bakım maaşı ödeme takvimine çevrildi. Normalde 15'inden itibaren hesaplara geçen evde bakım parası için bayram öncesi ödeme yapılacak mı sorusu yanıt arıyor.

Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Ne Zaman?

Evde bakım maaşı ödemeleri, genellikle her ayın ortasında yapılmaktadır. Şehirler bazında gerçekleşen bu ödemeler, birkaç gün içinde tamamlanarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaktadır. 2024 Haziran ayı ödemelerinin de 15 Haziran itibarıyla yapılması gerekiyor. Ancak 16 Haziran'ın Kurban Bayramı olması ve 15 Haziran'ın Cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle, ödemelerin 14 Haziran Cuma veya öncesindeki birkaç günde yapılması bekleniyor.

SMS ile Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, ödemelerini SMS yoluyla da sorgulayabilirler. Ziraat Katılım Bankası üzerinden maaş alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazarak 4747’ye SMS gönderebilirler. Bu işlem için bir SMS ücreti operatör tarafından tahsil ediliyor.

E-Devlet Üzerinden Evde Bakım Maaşı Sorgulama

E-Devlet sistemine kayıtlı olan vatandaşlar, "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından maaşlarını sorgulayabilirler. T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak, ödeme bilgilerini kontrol edebilirler. Bu sorgulama, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinde bulunuyor.

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

2024 yılı için memur ve emekli zam oranı belirlendi. Evde bakım desteği, daha önce 5097.96 lira olarak ödeniyordu. Memur maaşlarına yapılan yüzde 49,25 oranındaki zam ile bu tutar da güncellenmişti.

Evde Bakım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Evde bakım maaşı alabilmek için bazı şartlar gerekmektedir. Bunlar; gelir kriterlerine uygunluk, bakıma muhtaçlık kriteri ve ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporudur. Başvurular, engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine yapılıyor.

 

Bakmadan Geçme