Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun makam odasından ilk kare

'Behzat Ç.' adlı diziyle geniş kitleler tarafından tanınan çiçeği burnunda Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, makam odasından ilk fotoğrafını sosyal medya üzerinden paylaştı.

  • 205

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçılarından Erdal Beşikçioğlu, 'Behzat Ç.' adlı dizisiyle geniş kitleler tarafından tanınmakta. CHP'nin Ankara'nın Etimesgut ilçesi için adayı olarak katıldığı yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen Beşikçioğlu, makam odasından ilk fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı.

 'Behzat Amir' karakteriyle hafızalara kazınan Beşikçioğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, MHP'nin kalesi olarak bilinen Etimesgut'ta, rakibi MHP'li Enver Demirel'e yaklaşık 100 bin oy farkıyla üstünlük sağlayarak yeni belediye başkanı seçildi.

Beşikçioğlu, makam odasındaki çalışma masasına ait bir fotoğrafı sosyal medya platformu X üzerinden takipçileriyle paylaştı. 

Etimesgut Belediye Başkanlığı seçimi sonuçları

Ankara Etimesgut Belediye Başkanlığı seçim sonuçları açıklandı. CHP'nin adayı Erdal Beşikçioğlu, %56,62 oy oranıyla seçimi kazanarak yeni belediye başkanı oldu. Beşikçioğlu'na toplamda 203.000 oy verildi. MHP'nin adayı olan mevcut belediye başkanı Enver Demirel %32,64 oy oranıyla seçimde ikinci oldu ve 117.044 oy aldı. Diğer adayların oy oranları ve aldığı oy sayıları şu şekilde sıralandı:

YRP'den Abdulkadir Baloğlu %2,96 ile 10.629 oy alırken, ZAFER Partisinden Müslim Taşdan %2,09 ile 7.498 oy aldı. İYİ Parti'den Hilmi Özer %1,84 oy oranıyla 6.590 oy aldı. BBP'den Muhammed Sadık Yılmaz %0,72 ile 2.574 oy, DEM PARTİ'den İkram Bedir %0,68 ile 2.456 oy ve Saadet Partisi'nden Muhammed Mustafa Şahin %0,60 ile 2.159 oy aldı.

DEVA Partisi'nden Süleyman Demir %0,34 ile 1.204 oy, MİLLET Partisi'nden Hüseyin Gülşen %0,32 ile 1.146 oy, ANAP'tan Nilüfer Yurtoğlu %0,24 ile 873 oy, MEMLEKET'ten Ömer Özdoğan %0,23 ile 825 oy, HÜDA PAR'dan Yunus Yılmaz %0,16 ile 567 oy, TKP'den Utku Dağ %0,14 ile 489 oy, YTP'den Fikret Turan %0,12 ile 436 oy, BTP'den Ömer Kılıç %0,12 ile 426 oy, VP'den Volkan Kılıçaslan %0,07 ile 252 oy, DP'den Burak Şahinkaya %0,06 ile 213 oy ve DSP'den Doğan Parlak %0,05 ile 164 oy aldı.

Erdal Beşikçioğlu kimdir?

Erdal Beşikçioğlu, Türk tiyatro ve sinema dünyasının tanınmış isimlerinden biri olarak bilinmektedir. 1970 yılında Ankara'da dünyaya gelen Beşikçioğlu, karmaşık bir kültürel mirasa sahiptir. Babası Ünyeli ve Laz kökenli iken annesi, Priştine'den Ankara'ya göç etmiş bir Arnavut ailesinin kızıdır. Bu zengin kültürel geçmişi, onun sanat anlayışına da yansımıştır.

Ortaöğrenimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamlayan Beşikçioğlu, ardından Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girmiştir. Konservatuvar eğitimi sırasında İngiliz tiyatro yönetmeni William Gaskill'in "yaratıcı drama" atölye çalışmalarına katılmış ve sanat hayatına dair ilk adımlarını atmıştır.

1993 yılında mezun olduktan sonra Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak göreve başlamış, aynı zamanda 1995-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda Müdür Vekili olarak da görev yapmıştır. Beşikçioğlu'nun tiyatro kariyeri boyunca pek çok önemli rolde yer aldığı bilinmektedir. Bunlar arasında Shakespeare'in "Macbeth" ve "Onikinci Gece" adlı oyunları, Nâzım Hikmet'in "Bir Ölü Evi Yahut Merhumun Hanesi" ve Yaşar Kemal'in "Yer Demir Gök Bakır" adlı eserleri bulunmaktadır.

Tiyatro kariyerinin yanı sıra televizyon ve sinema dünyasında da aktif bir şekilde rol almıştır. "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" adlı dizide canlandırdığı Behzat Ç. karakteri, onun en bilinen ve sevilen rollerinden biridir. Ayrıca "Tatlı Hayat", "Köprü", "46 Yok Olan" ve "Kağıt Ev" gibi birçok televizyon dizisinde ve "Barda", "Vali" ve "Kurtlar Vadisi Filistin" gibi filmlerde de rol almıştır.

Sanat hayatı boyunca birçok ödül kazanan Erdal Beşikçioğlu, 2024 Türkiye yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Etimesgut Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Sanatçı, politik kariyerine başlamadan önce de siyasi görüşleriyle tanınan bir isimdi. Beşikçioğlu, seçim sürecinde de halkın büyük ilgisini görmüş ve rakiplerini geride bırakarak belediye başkanı seçilmiştir.

Erdal Beşikçioğlu, sanat hayatının yanı sıra özel hayatında da aktif bir insandır. Elvin Beşikçioğlu ile evli olan sanatçının bir kızı ve bir oğlu bulunmaktadır. Ayrıca Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın yeğenidir.

Son olarak, Beşikçioğlu'nun sanat ve siyaset dünyasındaki başarılı kariyeri, onun hem genç sanatçılar için bir rol model olmasını sağlamış hem de halkın gözünde saygın bir figür haline gelmesine imkan tanımıştır.

Filmografisi

Televizyon:

2003: Tatlı Hayat - Hakan
2004: Mars Kapıdan Baktırır - Süha
2004: Kasırga İnsanları - Yunus
2005: Körfez Ateşi
2005: Ödünç Hayat - Mustafa
2005: Seni Çok Özledim - Sado (7 bölüm, 1-7)
2006-2008: Köprü - Faruk Yazıcı (65 bölüm, 1-65)
2009: Ayrılık - Abdullah Şamil (26 bölüm, 1-26)
2009-2010: ES-ES - Işık (21 bölüm, 1-21)
2010-2013: Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi - Behzat Ç. (96 bölüm, 1-96)
2011: Leyla ile Mecnun (2 bölüm, 12-13)
2014: Reaksiyon - Yavuz Aslan (13 bölüm, 1-13)
2016: 46 Yok Olan - Murat Günay (13 bölüm, 1-13)
2017: Adı Efsane - Tarık Aksoy (20 bölüm, 1-20)
2020: Çocukluk - Mahir Boztepe / Cıkcık (11 bölüm, 1-11)
2021: Kağıt Ev - Cihan Fırtına (8 bölüm, 1-8)
2022: Hakim - Ömer Arif Derman (10 bölüm, 1-10)

İnternet:

2019: Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi - Behzat Ç.
2021: Hamlet - Kadir Kesmeci
2022-günümüz: Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi - Behzat Ç.

Filmler:

2006: Barda - Nasır
2006: Eve Giden Yol 1914 - Mahmut
2008: Hayat Var - Baba
2009: Vali - Faruk Yazıcı
2010: Kardelen - Servet
2010: Bal - Yakup
2010: Kurtlar Vadisi Filistin - Moşe ben Eliezer
2011: Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm - Behzat Ç.
2013: Behzat Ç. Ankara Yanıyor
2014: Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku - Arif
2017: Tiger Zinda Hai
2019: Çiçero - Elyesa Bazna
2019: Kapı - Efrem
2020: Acı Kiraz - Antonio
2022: Bergen - Halis Serbest
2024: Sadık Ahmet - Kemal Gür

Behzat Ç. yapımı ve Behzat Amir karakteri hakkında bilgi

"Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi", Türk televizyonunun en başarılı ve popüler dizilerinden biridir. Emrah Serbes'in "Her Temas İz Bırakır" adlı romanından esinlenerek hazırlanan dizi, 2010-2013 yılları arasında Star TV'de ve 2019 yılında Blu TV'de yayınlanmıştır. Polisiye, macera, dram, komedi, aksiyon ve gerilim türlerini bir araya getiren dizi, Ankara'da geçen cinayetleri çözmeye çalışan Başkomiser Behzat Ç.'nin maceralarını konu almaktadır.

Dizi, Erdal Beşikçioğlu'nun canlandırdığı Behzat Ç. karakteri etrafında şekillenir. Behzat Ç., 1985 yılında Polis Akademisi'nden mezun olmuş ve Cinayet Büro'da görev yapmaktadır. Ancak aldığı kıdem tenzilleri nedeniyle Başkomiser olarak kalmıştır. Ekibiyle beraber Ankara'da işlenen cinayetleri çözmeye çalışırken, kendi içsel çatışmaları ve karakter zorluklarıyla da mücadele etmektedir.

Dizinin ana karakterleri arasında Esra Bulut (Canan Ergüder), Harun Sinanoğlu (Fatih Artman), Hayalet (İnanç Konukçu), Akbaba (Berkan Şal), Eda Akkaya (Seda Bakan), Cevdet (Berke Üzrek), ve diğerleri bulunmaktadır. Her karakter, dizinin karmaşık ve zengin hikayesine katkıda bulunmaktadır.

Dizinin teknik ekibi arasında senarist Ercan Mehmet Erdem, genel yönetmen Serdar Akar ve görüntü yönetmenleri Özcan Yıldız ve Mehmet Çetin yer almaktadır. Dizi çekimleri büyük ölçüde Ankara'da gerçekleştirilmiştir ve şehrin farklı mekânları diziye renk katmıştır.

Dizinin müzikleri, Türk rock müziğinin önemli isimlerinden Pilli Bebek tarafından yapılmıştır. Dizi boyunca Pilli Bebek şarkılarının yanı sıra Vega, İrem Candar, Jehan Barbur, Efsun ve Neşet Ertaş gibi sanatçıların şarkıları da kullanılmıştır.

"Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi", Türk televizyon tarihinde bir fenomen haline gelmiş ve geniş bir hayran kitlesi edinmiştir. Dizinin başarısı, çeşitli ödüllerle de taçlandırılmıştır. Ancak, dizi, içerdiği sert ve gerçekçi temalar nedeniyle tartışmalara da yol açmıştır.

2019 yılında Blu TV'de yayınlanan 4. sezonun ardından 105 bölümle sona eren dizi, 2022 yılında "Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi" adıyla yeni bir diziyle tekrar hayat bulmuştur. Ancak, bu yeni dizi, orijinal serinin popülerliğini yakalayamamış ve birkaç bölüm sonra yayından kaldırılmıştır.

"Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi", Türk televizyonculuğunda kalıcı bir iz bırakan ve hâlâ konuşulan önemli bir yapım olarak hatırlanmaktadır. Behzat Ç.'nin karizmatik ve karmaşık karakteri, Türk polisiye edebiyatının ve televizyonunun unutulmaz karakterlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Bakmadan Geçme