2. ara tatil ne zaman 2024?

Öğrenci, öğretmen ve veliler, ara tatil tarihlerini ilişkin merak ettiği soruların cevabı haberimizde

Okulların eğitim öğretim faaliyetleri devam ederken, öğrenci, öğretmen ve veliler 2. ara tatil tarihleri hakkında bilgi arayışına girdi. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, bayram tatili ve ara tatilin birleştirilip birleştirilmeyeceği konusunda merak konusu oldu. Öğrenciler, milli ve dini bayram günlerinde okula gitmedikleri için bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. 

2024 yılında Ramazan Bayramı 3 gün sürecekken, öğrenciler 2. ara tatilin ne zaman başlayacağını ve kaç gün süreceğini merak ediyorlar. Özellikle LGS, İOKBS, YKS gibi merkezi sınavlara hazırlanan öğrenciler için ara tatil, kısa da olsa dinlenme fırsatı sunacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) paylaştığı çalışma takvimine göre, ikinci ara tatil 8-12 Nisan tarihleri arasında olacak. Ancak hafta sonu tatiliyle birlikte öğrenciler, 5 Nisan Cuma gününden itibaren toplam 9 gün tatil yapacaklar. Eğitim öğretim faaliyetleri 15 Nisan Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek.

Geçtiğimiz yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı, 2. ara tatil tarihini Ramazan Bayramı tarihlerine göre belirlemişti. Ancak bu yıl için ara tatil ve Ramazan Bayramı tatilinin birleştirilip birleştirilmeyeceği konusunda resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

2024 yılında okulların kapalı olduğu resmi tatil günleri ise şu şekilde:

- Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan Salı
- Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Çarşamba

 

Bakmadan Geçme