• Haberler
  • Memur
  • Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan +16'lık performans

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan +16'lık performans

Etimesgut Belediye Başkanı seçilen ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu, belediye başkanlığı mazbatasını aldıktan sonra tiyatro sahnesine çıktı. Ancak Beşikçioğlu'nun sahnede sergilediği performans, kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı.

Etimesgut Belediye Başkanı seçilen ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu, belediye başkanlığı mazbatasını aldıktan sonra tiyatro sahnesine çıktı. Ancak Beşikçioğlu'nun sahnede sergilediği performans, kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı.

Haber7.com'dan Nurullah Alpay'ın haberine göre, Beşikçioğlu'nun rol aldığı 'Acting' adlı tiyatro oyununda, cinsellik, alkol, intihar ve küfür unsurlarının bulunduğu belirtildi. Ayrıca oyun, LGBT temalarına da yer verdi. Ranzanın alt tarafına çekilen perde arkasında iki erkeğin yatması gibi sahneler, izleyiciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Beşikçioğlu ve oyuncu arkadaşlarının sahnede sergilediği cinsellik içeren hareketler, izleyenler tarafından mide bulandırıcı olarak nitelendirildi.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan +16'lık tiyatro performansı

Oyunun online bilet satış sitelerindeki tanıtımında +16 yaş uyarısı yapıldı. Ayrıca tanıtımda, "Kültürel yoksunlukta çürüyen bir toplum" ifadesi ironik bir şekilde kullanıldı.

Kamu görevlileri için etik davranış ilkelerini düzenleyen yönetmeliklere göre, Beşikçioğlu'nun tiyatro performansıyla etik ilkeleri ihlal ettiği belirtildi. Yönetmelikte, kamu görevlilerinin amaç ve misyona bağlılık göstermeleri, saygınlık ve güven oluşturmaları, etik davranış ilkelerine uymaları gerektiği vurgulandı.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun tiyatro sahnesindeki bu performansı, Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi ve Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe aykırı bulunuyor. Bu durum, Beşikçioğlu'nun kamu görevlisi olarak belediye başkanı sıfatıyla sergilediği hareketlerin eleştiri konusu oldu.

Yönetmeliğin ilgili maddeleri:

Amaç ve misyona bağlılık

 Madde 8 — Kamu görevlileri, çalıştıkları kurum veya kuruluşun amaçlarına ve misyonuna uygun davranırlar. Ülkenin çıkarları, toplumun refahı ve kurumlarının hizmet idealleri doğrultusunda hareket ederler.

Saygınlık ve güven

Madde 10 — Kamu görevlileri, kamu yönetimine güveni sağlayacak şekilde davranırlar ve görevin gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını davranışlarıyla gösterirler. Halkın kamu hizmetine güven duygusunu zedeleyen, şüphe yaratan ve adalet ilkesine zarar veren davranışlarda bulunmaktan kaçınırlar. Kamu görevlileri, halka hizmetin kişisel veya özel her türlü menfaatin üzerinde bir görev olduğu bilinciyle hizmet gereklerine uygun hareket eder, hizmetten yararlananlara kötü davranamaz, işi savsaklayamaz, çifte standart uygulayamaz ve taraf tutamazlar. Yönetici veya denetleyici konumunda bulunan kamu görevlileri, keyfi davranışlarda, baskı, hakaret ve tehdit edici uygulamalarda bulunamaz, açık ve kesin kanıtlara dayanmayan rapor düzenleyemez, mevzuata aykırı olarak kendileri için hizmet, imkan veya benzeri çıkarlar talep edemez ve talep olmasa dahi sunulanı kabul edemezler.

Etik davranış ilkelerine uyma

Madde 23 — Kamu görevlileri, görevlerini yürütürken bu Yönetmelikte belirtilen etik davranış ilkelerine uymakla yükümlüdürler.

 

Bakmadan Geçme