• Haberler
  • Aktüel
  • Erdoğan'ın 'şarap'lı eleştirisine İmamoğlu'ndan cevap gecikmedi

Erdoğan'ın 'şarap'lı eleştirisine İmamoğlu'ndan cevap gecikmedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu ve Avrupa Yakası Toplu Park Açılış Töreni’ne katıldı ve tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı ve kendisini hedef alan açıklamalara cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada İmamoğlu'nu eleştirerek, "Milletin onca derdi, beklentisi ve talebi varken; bu politikaları, düşündürücü olduğu kadar kaygı verici buluyorum. Kimse kusura bakmasın; belediyelerin görevi, kamusal alanda içkiyi özendirici işler yapmak, gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivallerine götürmek değil, insanları alkol belasından uzak tutmaya çalışmak olmalıdır. Biz bunların hiçbirini masum adımlar olarak değerlendirmiyoruz," ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu, Erdoğan’ın bu eleştirilerine, "Ekonomiyle uğraşsın," yanıtını verdi. Bu kısa yanıtıyla İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirilerini geri çevirdi ve ekonomik konulara odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Bakmadan Geçme