• Haberler
  • Aktüel
  • Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Belediyenin görevi şarap festivaline gitmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Belediyenin görevi şarap festivaline gitmek değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaklaşık 3 saat süren basına kapalı oturumla tamamlandı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı CHP'li  Ekrem İmamoğlu'nun 45 gazeteciyi Roma'ya götürdüğü geziyi işaret ederen Erdoğan, "Belediyelerin görevi gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivaline götürmek değil, gençlerimizi alkol belasından uzak tutmaktır." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamalarından Satır Başları:

Cinsiyetsizleştirme Projelerine Tepki: "Çok uluslu şirketler, kurumlar ve belli başlı devletler cinsiyetsizleştirme projelerini alenen destekliyor. Bu akımları fonlayanların amacının hak ve özgürlük olmadığını biliyoruz. Küresel dayatmanın en bariz olduğu alanların başında cinsiyetsizleştirme politikaları geliyor. Sapkın akımların meşrulaştırılmasına itiraz etmenin siyasi ve ekonomik maliyeti giderek yükseliyor."

Yerel Yönetimlere Eleştiri: "El değiştiren bazı yerel yönetimlerin ilk icraatlarından biri, görüyoruz ki içki tüketiminin yaygınlaştırılması oluyor. Milletin onca derdi, beklentisi ve talebi varken bu politikaları kaygı verici buluyorum. Belediyelerin görevi gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivaline götürmek değil, gençlerimizi alkol belasından uzak tutmaktır." 

Aile ve Toplum Sağlığı: "Aile müessesesi ile bireyin ruh ve vücut sağlığını tehdit eden her türlü politikanın karşısındayız. Güçlü aile yapısının tesisi için üzerimize düşen her görevi sorumluluk bilinciyle adım adım, fert fert planlayarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda, ülkenin geleceği ve toplum sağlığı için kararlı adımlar atmaya devam edeceklerini vurguladı 

İmamoğlu'nun Roma gezisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde yaklaşık 45 gazeteciden oluşan bir kafile ile Roma gezisi gerçekleştirdi.

İmamoğlu, toplam 73 kişiden oluşan kafilesi ile birlikte şehrin lüks hotellerinden biri olan Parco Dei Principi Grande Hotel & Spa’da konakladı.

Geceliği 45 bin lira ile 98 bin lira arasında olan hotelde, 3-4 gün sürdüğü iddia edilen konaklamaların bilançosunun alt sınırdan hesaplandığında 9 milyon 855 bin liraya, üst sınırdan hesaplandığında ise yaklaşık 22 milyon liraya mal olduğu tahmin edildi.

CHP yandaşı gazeteciler şarap festivaline katıldı

Geziye katılan yandaş gazeteciler de yer aldı.

Lüks uçak tutularak yapılan gezinin maliyeti dudak uçuklatırken, Ertuğrul Özkök ve iki gazetecinin şarap festivaline katılması da tepki çekti.

   

Bakmadan Geçme