• Haberler
  • Memur
  • Erdoğan'dan kayyum yorumu: Yargı burada kanunu değil hukuku konuşturmuştur

Erdoğan'dan kayyum yorumu: Yargı burada kanunu değil hukuku konuşturmuştur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 8'inci Anadolu Medya Ödülleri’nde yaptığı konuşmada Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:

- "Terörle sivil siyaset yan yana durmaz, terörle demokrasi bir arada bulunmaz.
- Yargının Hakkari ile ilgili vermiş olduğu karar kimseyi rahatsız etmesin. Yargı burada kanunu değil, hukuku konuşturmuş ve kararını da buna göre vermiştir.
- Sırtını elinde kalaşnikof olana, molotof olana, bomba olana dayayarak meşru siyaset yapılmaz.
- Bağırarak, Mecliste nümayiş yaparak milletin temsilcilerini susturacaklarını zannedenlere şunu hatırlatıyorum, belediyeler kimsenin arka bahçesi değildir.
- Muhalefet partileri koro halinde bilindik ezberleri tekrarlamak yerine terör-siyaset ilişkisini sorgulamalı, Kandil güdümlü siyasetin Türk demokrasisine verdiği zararların ortadan kaldırılmasına odaklanmalıdır. İlla bir tepki gösterilecekse hukuk çerçevesinde uygulanan idari tedbirlere değil Kandil'in belediyelere çökme girişimlerine gösterilmelidir.
- Belediyeler, sırtını Kandil'e yaslayanların değildir, nerede olursa olsun belediyeler halkımızındır, aziz milletimizindir."

Bakmadan Geçme