• Haberler
  • Memur
  • Ekrem İmamoğlu: Sayım işlemleri titizlikle takip edilmeli

Ekrem İmamoğlu: Sayım işlemleri titizlikle takip edilmeli

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçimle ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri belirlemek üzere sandık başına gitti. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, 61 milyondan fazla seçmen, yaklaşık 207 bin sandıkta oy kullanma hakkına sahipti. Bu seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın yanı sıra il genel meclisi ve belediye meclis üyelikleri için de oy verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçimle ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, sandıkların saat 17.00 itibariyle kapandığını ve İstanbul'da şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadığını belirtti. Sayım işlemlerinin görevliler ve vatandaşlar tarafından titizlikle takip edilmesi gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, tüm İstanbulluları süreci dikkatle izlemeye davet etti.

Daha önce yaptığı bir paylaşımda ise İmamoğlu, sandıkların saat 17.00'de kapanacağını ve tüm vatandaşları oy kullanmaya, oy kullanmayanları ikna etmeye ve oy sayım sürecini sükunetle takip etmeye çağırdı. İmamoğlu, aynı gün ailesiyle birlikte oy kullanarak, tüm vatandaşları oy kullanmaya ve oylarına sahip çıkmaya davet etmişti.

Seçim sonuçları merakla beklenirken, oy sayım işlemlerinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi için görevlilerin ve vatandaşların dikkatli olmaları önem taşıyor.

Bakmadan Geçme