• Haberler
  • Sınav
  • EKPSS branş bazında sıralama belli oldu... 2024 engelli kamu personeli sıralama tablosu

EKPSS branş bazında sıralama belli oldu... 2024 engelli kamu personeli sıralama tablosu

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 2024'ün heyecanı, adayların tercih dönemiyle devam ediyor. Konuya ilişkin merak edilenler haberimizde...

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 2024'ün heyecanı, adayların tercih dönemiyle devam ediyor. En son EKPSS branş bazında sıralama duyuruldu. Böylelikle adaylar, kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirme fırsatı buluyor. Peki EKPSS branş bazında sıralama tablosu nasıl? Engelli Kamu personeli EKPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte detaylar...

ÖSYM, EKPSS branş bazında sıralamaları duyurdu. EKPSS tercih sürecinin Haziran ayında başlaması beklenirken, puan ve kura ile yapılacak yerleştirme işlemleri için ÖSYM tarafından hazırlanan tercih kılavuzu, ÖSYM'nin internet adresi üzerinden paylaşılacak. İşte 2024 EKPSS branş bazında sıralama detayları.

EKPSS Branş Bazında Sıralamalara Nereden Bakılır?

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle branş bazında sıralamalarını öğrenebilirler. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı'na (2024-EKPSS) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları açıkladı. 

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, branş bazında sıralamaların, aynı alanda sınava giren adayların kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân sağladığı belirtildi.

Branş Bazında Sıralama Nedir?

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş ve kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri, adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibariyle aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru sırasında belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanıyor.

Bakmadan Geçme