Duayen gazeteci yazar Cemal İncesoyluer yaşama veda etti

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesinde diyabet nedeniyle bir süredir tedavi gören duayen gazeteci Cemal İncesoyluer, sabaha karşı yaşamını yitirdi. İncesoyluer'in cenazesi ikindi vakti kılınan namazın ardından toprağa verildi.

  • 3944
Duayen gazeteci yazar Cemal İncesoyluer yaşama veda etti

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan Haber Platosu yazarı Cemal İncesoyluer hayatını kaybetti.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesinde diyabet nedeniyle bir süredir tedavi gören İncesoyluer, sabaha karşı yaşamını yitirdi.

İncesoyluer için önce Tokat Gazeteciler Cemiyeti önünde tören düzenlendi. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun da katıldığı törende İncesoyluer’i meslektaşları son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Cemal İncesoyluer'in naaşı ikindi vakti Ali Paşa Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Erenler Mezarlığında toprağa verildi.

İncesoyluer’in vefatı sevenlerini ve basın camiasını hüzne boğdu.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İncesoyluer’in vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Hatipoğlu, “Tokat Gazeteciler Başkanı Cemal İncesoyluer beyefendiye Yüce Mevla’dan rahmet sevenlerine sabır diliyorum.” ifadesini kullandı.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, sosyal medya hesabından “Geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer'e Allah'tan rahmet; ailesine ve tüm basın camiasına baş sağlığı diliyorum.” paylaşımında bulundu. Eroğlu, cenaze töreninin ardından da şu paylaşımı yaptı:

 “Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer'i, Ali Paşa Camii'nde kılınan namazın ardından ebediyete uğurladık.

Rabbim, mekânını cennet eylesin...”

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca da İncesoyluer’in vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaca’nın taziye mesajı şöyle:

 “Acımız büyük. Federasyonumuzun genel başkan yardımcılığını yapan, çok değerli meslektaşımızı, abimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Cemal abimize Allah’tan rahmet, ailesine ve basın camiasına başsağlığı diliyorum.”

 

CEMAL İNCESOYLUER KİMDİR?

1961’de Tokat'ta dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Tokat’ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde öğrenim gördü. Gazetecilik mesleğine 1979 yılında Milli Gazete'de musahhih olarak adım attı.  Askerlik dönüşü Tokat'ta Birikim adıyla dergi yayımladı. Dört yıl süreyle Tokat Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun basın danışmanlığını yaptı. İhlas Haber Ajansının (İHA) Tokat muhabirliğini yaptı, Beklenen Vakit gazetesinde Reklam ve Dış İlişkiler Müdürü ve Cuma Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Yeni Şafak gazetesinin Ankara temsilcisi, Sağduyu ve Yeni Mesaj gazetelerinde haber müdürü, Menajer dergisinin yayın koordinatörü, İHA’da haber redaktörü, Başkent Tv'de genel koordinatör görev aldı. Ayrıca İskilip Belediye Başkan Yardımcısı, Recep Yazıcıoğlu'nun valiliği döneminde Denizli Valiliği Basın Danışmanı ve Mamak Belediyesi Basın Danışmanı olarak görev yaptı. Ulusal ve yerel gazetelerde üç bini aşkın makalesi yayımlandı. "Bir Kent Bir Adam Bir Yorum" ve "Şafak Operasyonu" isimli iki kitabı bulunuyor. Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olan İncesoyluer, Tokat Haber gazetesi ve Haber Platosu internet haber portalında, günlük köşe yazdı. Tokat'ta Yeni Dönem Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulundu. Milli İrade gazetesinin ve Kanal 101 haber portalının yayın yönetmenliğini yürüten İncesoyluer, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı idi.