Vakıflar Genel Müdürlüğü burs miktarını artırdı

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim, yükseköğrenim ve yabancı uyruklu öğrencilere verilen burs miktarlarını güncelledi.

  • 4084
Vakıflar Genel Müdürlüğü burs miktarını artırdı

(AKAJANS) - Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim, yükseköğrenim ve yabancı uyruklu öğrencilere verilen burs miktarlarını güncelledi.

Öğrenciler bursları 2023 yılı mart ayından itibaren belirlenen zamlı miktarlarıyla yatacak. Vakıflar Genel Müdürlüğünden ortaöğrenim, yükseköğrenim ve yabancı uyruklu öğrencilere müjdeli haber geldi. 2023 yılı Mart ayından itibaren geçerli olacak şekilde 200 TL olan ortaöğrenim eğitim yardımları 500 TL’ye, yükseköğrenim ile yabancı uyruklu öğrencilere verilen 650 TL’lik burs yardımının ise 1.250 liraya yükseltilmesi kararlaştırıldı.

Öğrenciler zamlanan burslarını 2023 yılı Mart ayından itibaren almaya başlayacak. Öğrencilerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek, bir nebze olsun yaralarına merhem olmak için Vakıflar Genel Müdürlüğü burs miktarlarında artışa gidildi.

 

Vakıflar Genel Müdürlüğünün açıklamasında şunlar kaydedildi:

 “Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde hissedilen deprem sonrasında ülke olarak ağır hasarlar yaşandı. Asrın felaketi olarak tüm dünyanın kabul ettiği bu depremler sonrası hem bölgelerde yaşayan öğrencilerimiz hem tüm Türkiye’de gençlerimiz ağır travmalarla karşı karşıya kaldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak VGM bursundan faydalanan öğrencilerin yanlarında olunduğunu hissettirmek adına verilen burs miktarlarında artışa gidildi. Tüm öğrencilerimize bu artışın hayırlı olmasını diliyoruz.”