• Haberler
  • Aktüel
  • Dijital Dönüşüm Ofisi'nden oltalama saldırılarına karşı uyarı

Dijital Dönüşüm Ofisi'nden oltalama saldırılarına karşı uyarı

Dijital Dönüşüm Ofisi, bugün gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi artan oltalama saldırıları konusunda uyarıda bulundu.

Bugün gerçekleşirilencek yerel seçimler öncesinde Dijital Dönüşüm Ofisinden kritik uyarı. Ofis, son dönemde artan oltalama saldırıları konusunda kamuoyunu bilgilendirdi. Sosyal medya platformları ve e-posta hesapları üzerinden e-Devlet Kapısı'nın ismi ve görseli kullanılarak “Mahalli İdareler Genel Seçimleri” ile ilişkilendirilen sahte içeriklerle oltalama saldırıları gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu tür sahte içerikler aracılığıyla kişisel verilerin ele geçirilmeye çalışıldığı ifade edildi. Ancak, vatandaşların bu tür sahte içeriklere itibar etmemesi ve dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Vatandaşların seçmen kaydı sorgulama işlemlerini güvenli bir şekilde yapabilmeleri için resmi kanalların kullanılması gerektiği belirtildi. Bu kanallar şunlar olarak sıralandı:

- [e-Devlet Kapısı](https://turkiye.gov.tr)
- e-Devlet Kapısı Mobil Uygulaması
- [https://secmen.ysk.gov.tr](https://secmen.ysk.gov.tr)
- Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması
- Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Çağrı Merkezi: **444 9 975**

Vatandaşların, bu resmi ve güvenli kanallar aracılığıyla seçmen kaydı sorgulama ve benzeri işlemlerini yapmaları gerektiği belirtildi. Sahte ve aldatıcı içeriklere itibar edilmemesi, kişisel bilgilerin korunması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Bakmadan Geçme