• Haberler
  • Memur
  • Davutoğlu, darbeci generali YAŞ'ta emekliye sevk etmek istemiş ama engellenmiş

Davutoğlu, darbeci generali YAŞ'ta emekliye sevk etmek istemiş ama engellenmiş

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi öncesinde darbeci general Mehmet Dişli’nin korunduğunu ve MHP ile FETÖ'nün iktidara gelmek için aynı yöntemi kullandığını öne sürdü.

Davutoğlu, Halk TV'de Barış Pehlivan ve Şirin Payzın’ın sorularını yanıtladı.

15 Temmuz'a giden süreç hakkında önemli açıklamalarda bulunan Davutoğlu, darbenin kilit isimlerinden eski Tümgeneral Mehmet Dişli’nin 2015'teki Yüksek Askerî Şura (YAŞ) öncesinde FETÖ üyeliğini bildiklerini ve emekliye sevk edilmesini istediklerini ancak siyasi korumaya alındığını belirtti. Davutoğlu, Dişli'nin dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı olan kardeşi Şaban Dişli tarafından korunduğunu ve FETÖ'cülerin tasfiyesi için gerekli adımların atılamadığını ifade etti.

Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Mehmet Dişli gibi tüm FETÖ unsurları ile mücadele ediyorsunuz. Onu emekliye sevk etmeye çalışıyorsunuz. Mehmet Dişli gibi bazıları siyasi koruma altına alınıyor. Şaban Dişli tarafından. Sonra ne oldu? Şaban Dişli bizzat Erdoğan tarafından ödüllendirildi. Gelen istihbarat raporları sonucunda emekliye sevk etmeye karar vermiştik."

Dişli'nin aldığı ceza

15 Temmuz Darbe Girişimi'nde kilit rol oynayan Mehmet Dişli, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Genelkurmay çatı davasında yargılandı ve 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Mehmet Dişli’nin tutukluyken Çankaya Köşkü’nde kardeşi Şaban Dişli ile görüştüğünü iddia etmişti. Saygı Öztürk ise Mehmet Dişli’nin hapishanede olup olmadığı konusunda belirsizlikler olduğunu öne sürmüştü.

İktidar, bu iddiaları yalanlarken AK Parti kurucularından Şaban Dişli, 2018'de Erdoğan kararı ile Türkiye’nin Hollanda Büyükelçiliği’ne atanmıştı.

Davutoğlu, MHP'nin ve FETÖ'nün zihniyetlerinin farklı olduğunu ancak iktidara gelmek için aynı yöntemleri kullandıklarını ileri sürdü.

Bakmadan Geçme