CTE 50 idare memuru öğrencisi istihdam edecek

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, alımlar sözlü sınav ve mülakat ile 7-9'uncu dereceli kadrolara yapılacak. 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), 50 idare memuru öğrencisi alımı yapacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, alımlar sözlü sınav ve mülakat ile 7-9'uncu dereceli kadrolara yapılacak. 

Adaylar, başvurularını 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Başvuru şartları arasında en az 4 yıllık lisans mezunu olmak ve 2022 KPSS lisans sınavında KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak bulunuyor.

Sözlü sınav ve mülakata, belirlenen kadro sayısının 5 katı aday çağrılacak. Sınav ve mülakat tarihleri ile yerleri Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden duyurulacak. Adayların, genel hukuk, infaz mevzuatı ve ceza infaz kurumu idaresi gibi konulardan sorumlu olacağı sözlü sınavda en az 70 puan alması gerekiyor.

Nihai başarı listesi, adayların merkezi sınav, sözlü sınav ve mülakatta aldıkları puanların aritmetik ortalamasına göre belirlenecek ve CTE internet sitesinde ilan edilecek. Sınavı kazanan adayların eğitim merkezlerine bizzat başvurmaları gerekecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan idare memurları atanacak, başarısız olanların ise eğitimle ilişkileri kesilecek.

Bakmadan Geçme