• Haberler
  • Aktüel
  • CHP'nin 2024 Yerel Seçim Bildirgesi'nde memur, işçi, emekli için neler vadediliyor?

CHP'nin 2024 Yerel Seçim Bildirgesi'nde memur, işçi, emekli için neler vadediliyor?

Cumhuriyet Halk Partisinin   2024 Yerel Seçim Bildirgesi'nde memur, işçi ve emeklilerin sorunlarına ilişkin vaatler de bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP),  2024 Yerel Seçim Bildirgesi'nde memur, işçi ve emeklilerin sorunlarına ilişkin vaatler de yer alıyor.

Ekonomik krizin derinleştiği bir dönemde, CHP bildirgesinde iktidarın yanlış bulunan politikaları eleştirilerek enflasyonun kontrol edilemez hale geldiğini belirtiliyor. Bildirgede, piyasalardaki fiyat artışlarının ve yüksek kira bedellerinin vatandaşları zor durumda bıraktığına işaret ediliyor.

CHP'nin öne çıkan vaatlerinden biri, yetersiz maaş artışlarıyla mücadele eden memurlar, işçiler ve emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmek üzerine yoğunlaşıyor. Bildirgede, özellikle kadınlar, gençler, yaşlılar ve çocuklar için yaşanılabilir bir şehir vizyonu öne çıkıyor.

CHP belediyelerinin, kaynaklarını mesleği olmayan gençlere, geliri olmayan ev kadınlarına, aç çocuklara, barınma sorunu yaşayan öğrencilere ve emeklilere yönlendireceği belirtiliyor. Bu kaynakların, ihtiyaç sahiplerinin yaşam standartlarını artırmak için kullanılacağı ifade ediliyor.

CHP'nin seçim bildirgesi, toplumun geniş kesimlerine hitap eden ve ekonomik adaleti sağlama konusunda kararlı bir duruş sergileyen bir politika izliyor. Bu vaatlerin, seçim sürecinde önemli bir tartışma konusu olması bekleniyor.

Bildirgede, memur, işçi ve emekliye ilişkin tespit ve vaatlerin bulunduğu bölümler şöyle:

"Ekonomide iktidarın bilerek ve açık siyasi tercihleri ile attığı akıl ve bilim dışı adımlar yüzünden enflasyon çığırından çıkmış durumda. Çarşı pazarda fiyatlar, kiralar el yakıyor. Yapılan yetersiz ücret ve maaş artışları kimsenin derdine derman olmuyor.  Öyle ki, kadınlar, emekliler, gençler masraf olur korkusuyla sokağa adım atmaktan çekiniyor. Öyle ki, çok sayıda çocuğumuz yeterli gıdaya erişemiyor, okula aç gidip, okuldan aç dönüyor. Bir avuç imtiyazlı grup hariç neredeyse vatandaşlarımızın hepsi düne göre daha yoksul. Gençlerimiz geleceklerinden umutsuz, çoğu olanak bulursa başka ülkede yaşamak istiyor. Demokrasinin ve hukuk devletinin en temel ilkeleri yok ediliyor. Emeğiyle geçinenler yoksulluğa ve iş cinayetlerine mahkum ediliyor. Memleketin içine sürüklendiği bu kötü şartların sorumlusu, kamu yararı değil şahsi kazanç güden, tercihlerini halktan ve üretimden yana değil yandaşından ve ranttan yana kullanan, ‘liyakat nedir, istişare nedir, işi ehline teslim etmek nedir’ bilmeyen saray rejimidir. 

***

Şehirlerimiz kadınlar, gençler, yaşlılar, emekliler, çocuklar için yaşanması zor değil, rahat ve huzurlu yerler olacak.

***

CHP belediyeleri kaynaklarını ve imkanlarını öncelikle mesleği olmayan genç, geliri olmayan ev kadını, karnı doymayan çocuk, başını sokacak yurt bulamayan öğrenci, karnını doyuramayan emekli bırakmamak için kullanacak."

 

Bakmadan Geçme