CHP'li belediyelerde eşe dosta makam dağıtma furyası hızlı başladı

CHP'li belediye başkanları, birçok noktada kendi akrabalarını başkan yardımcısı ya da birim müdürü yaparak tepki topladı

  • 235

Sabah gazetesinden Murathan Yıldırım'ın haberine göre CHP'li belediyelerin eş dost ataması gündeme oturdu.

Sık sık "liyakat" vurgusu yaparak dikkat çeken CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sözleri, CHP'li belediyelerde karşılık bulmadı. Bu konuda ilk olarak gündeme düşen isim Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal oldu. İş ortağı Merve Fidem Bulut'u başkan yardımcısı olarak atayan Köksal, tepkilerin odağı haline geldi.

KAZIM KURT'UN KIZI ÇANKAYA'YA

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un kızı Tutku Kurt Bayyurt ise Çankaya'da başkan yardımcılığına getirildi.

31 Mart yerel seçimlerinde Çankaya Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Can Güner ise hem Özgür Özel'in şahsi avukatı olması hem de CHP Milletvekili Veli Ağbaba ile akrabalığı sebebiyle uzun süre gündemden düşmemişti.

ADIGÜZEL'İN EŞİNİ DE ATAYACAKLARDI

CHP'de benzer bir durum da Çekmeköy'de görüldü. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel'in eşi Duygu Adıgüzel, Çekmeköy'de başkan yardımcılığına atandı.

Sessiz ve derinden yürütülen bu girişim, sosyal medyaya sızınca ortalık karıştı. Tepkilerin ardı arkası kesilmezken, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez yaptığı açıklama ile geri adım atarak iddiaları yalanlamak zorunda kaldı.

BAŞKAN YARDIMCISININ EŞİ KÜLTÜR MÜDÜRÜ OLDU

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun ise eşi Filiz Coşkun'un Kültür İşleri Müdürü olarak atanmasını sağladı. Öte yandan tüm atamaların CHP Genel Merkezi'nden onay alınarak yapıldığı da ortaya çıktı. CHP yönetimi, seçimlerin ardından kendi belediyelerine yaptığı yazılı bilgilendirmede, tüm atamaların kendilerinden onay alındıktan sonra kararlaştırılmasını istemişti.

CHP'Lİ BELEDİYELERDE YEREL SEÇİM KLASİĞİ

CHP'li Çanakkale Belediyesi'nde ise başka bir nepotizm versiyonu gözler önüne serildi. CHP'li Ülgür Gökhan'dan belediye başkanlığını devralan Muharrem Erkek, mesaiye 77 kişinin kadrosunu iptal ederek başladı. Alınan karar tepkileri de beraberinde getirdi. Erkek'in kendi ekibine alan açmak için bu kişileri kadrodan düşürdüğü öne sürüldü. Daha önce Ceyhan, Esenyurt, Ataşehir, Bayraklı ve Şişli'de de benzer gerekçeli işçi kıyımları, protestolara sebep olmuştu.

 

Bakmadan Geçme