CHP'li belediyede 'böcek' teyakkuzu: Gizli kamera yuvasının görüntüsüne erişildi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen CHP'li Burcu Köksal, göreve başladıktan sonra belediyede yapılan aramada bulunan gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili detayları paylaştı.

  • 94

Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen CHP'li Burcu Köksal, göreve başladıktan sonra belediyede yapılan aramada bulunan gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili detayları paylaştı. Köksal, belediye binasının üçüncü katında bulunan başkanlık makamı, özel kalem ve sekreterlik odalarında yapılan aramada 'böcek' olarak adlandırılan dinleme cihazı bulunduğunu belirtti.

'Dinleme cihazları, görüntü cihazlarıyla alakalı raporlama yapılacak'

Köksal, şüphelerinin artması üzerine belediyede detaylı bir tarama yapılmasını istediğini ve bu sürecin sonunda dinleme cihazları ve görüntü cihazlarıyla ilgili raporlama yapılacağını açıkladı. Üçüncü katın tamamının tarandığını ve diğer bölgelerde de olabilecek cihazların bulunması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

'Başka bir yerde de varsa bulunup çıkarılması için çalışılıyor'

'Böcek' olarak adlandırılan dört dinleme cihazı ve iki kameranın bulunduğunu aktaran Köksal, belediye içinden ve dışından gelen ciddi duyumlar üzerine tarama çalışmasının başlatıldığını belirtti. Köksal, belediye içinde ve dışında güvenlik önlemlerini artırarak benzer olayların yaşanmaması için gerekli adımları atmaya kararlı olduklarını vurguladı.

'Tespiti çok zor'

Dinleme cihazlarının tespit edilmesinin zor olduğunu belirten Köksal, teknik bilgilere dayanarak bu tür cihazların kim tarafından ve nasıl yerleştirildiğinin tespitinin güç olduğunu söyledi. Ancak belediye olarak ellerinden geleni yaparak benzer durumların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını ifade etti.

Gizli kamera düzeneği başkanın makam masasını görecek şekilde yerleştirilmiş

Belediye görevlilerinin tespitine göre, ilk gizli kamera düzeneğinin başkanın makamını doğrudan karşıdan görebilecek şekilde yerleştirildiği ortaya çıktı. Bu bilgi üzerine görevliler, cep telefonlarıyla kamera yuvasını görüntüledi ve düzeneği belgeledi. Videoda, kameranın başkanlık masasını tam karşıdan görecek şekilde konumlandırıldığı görülüyor.

Tarama süreci ve yapılan incelemelerin ardından, başkanlık katının tamamen tadilata alınması kararı verildi. Tüm eşyalar çıkarıldı, elektrikli cihazlar söküldü, duvar döşemeleri kaldırıldı ve tesisat sistemi detaylıca kontrol edildi. Titiz bir arama ve ardından tadilat çalışmaları başlatıldı. Elde edilen bulguların raporlanmasıyla birlikte gerekli soruşturma süreçleri başlatılacak.

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı seçimi sonuçları

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin adayı Burcu Köksal %50,73 oy oranıyla 68.072 oy alarak seçimde birinci olarak başkanlık koltuğuna oturdu. AK Parti'nin adayı Hüseyin Ceylan Uluçay %31,82 oy oranıyla 42.703 oy alarak seçimde ikinci, MHP'nin adayı Sezer Küçükkurt %10,87 oy oranıyla 14.590 oy alarak seçimde üçüncü oldu. YRP'den Şükrü Sarıdere %2,12 oy oranıyla 2.844 oy alırken, İYİ Parti'den Alper Yağcı %1,56 oy oranıyla 2.090 oy aldı. SAADET'ten Beytullah Karataş %0,84 oy oranıyla 1.121 oy alırken, ZAFER'den Burkahan İngeç %0,66 oy oranıyla 892 oy aldı. BBP'den Tamer Kayışoğlu %0,30 oy oranıyla 407 oy alırken, MİLLET Partisi'nden Ömer Sarıgül %0,21 oy oranıyla 284 oy aldı. DEM Partisi'nden Zehra Yalçın %0,15 oy oranıyla 201 oy alırken, BTP'den Yusuf Özçam %0,13 oy oranıyla 176 oy aldı. DP'den Hikmet Bülbül %0,13 oy oranıyla 174 oy alırken, DEVA Partisi'nden Tarık Tunç %0,12 oy oranıyla 161 oy aldı. HÜDA PAR'dan Ömer Tarım %0,09 oy oranıyla 116 oy alırken, YTP'den Salim Tuluk %0,08 oy oranıyla 112 oy aldı. DSP'den Ahmet Olcay Akıncı %0,04 oy oranıyla 56 oy alırken, HKP'den Büşra Nur Arslantürk %0,04 oy oranıyla 48 oy aldı. AB PARTİ'den Mehmet Akyol %0,03 oy oranıyla 45 oy alırken, BAĞIMSIZ aday Sami Akbulut %0,03 oy oranıyla 35 oy aldı. TKH'dan Ceren Soner %0,02 oy oranıyla 33 oy alırken, HAK-PAR'dan Bedri Böyük %0,02 oy oranıyla 24 oy aldı.

Bakmadan Geçme