• Haberler
  • Memur
  • Başkentte 250 gelir uzmanıyla iş yerlerine 'vergi' denetimi

Başkentte 250 gelir uzmanıyla iş yerlerine 'vergi' denetimi

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerde, kafe, restoran, pastane, fırın ve eczaneler gibi işletmelerde toplam 250 gelir uzmanı görev aldı.

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerde, kafe, restoran, pastane, fırın ve eczaneler gibi işletmelerde toplam 250 gelir uzmanı görev aldı. Denetimlerde, Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman da yer aldı.

Kontroller sırasında, KDV oranları, ödeme kaydedici cihazlar ve pos cihazları incelendi. Ayrıca iş yerinin kira durumu, kiraların banka üzerinden ödenip ödenmediği ve kayıt dışı işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığı da denetlendi.

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman, denetim faaliyetlerinin 24 saat boyunca devam ettiğini vurguladı. Duman, denetimlerde kayıt dışılığın yanı sıra, yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanımı, işletmeye ait olmayan pos cihazlarının kullanımı, banka hesapları aracılığıyla yapılan tahsilatlara belge düzenlenip düzenlenmediği gibi konuların da incelendiğini belirtti.

Denetimlerin kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında artarak devam edeceğini dile getiren Duman, vatandaşlardan satın aldıkları ürün veya hizmete ait ödeme kaydedici cihaz fişi veya faturalarını talep etmelerini ve belgelerdeki KDV oranlarını kontrol etmelerini önerdi. Ayrıca, belge düzenlemeyen veya yanlış düzenleyen firmaların başkanlığa ulaşabileceklerini veya CİMER ve VİMER üzerinden bildirim yapabileceklerini bildirdi.

 

Bakmadan Geçme