İstanbul'da ekmek zammı kapıda

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, maliyet artışlarının ekmeğe yansıyabileceğini ve 15 Mayıs itibarıyla ekmeğe zam yapılacağını açıkladı.

İstanbul'da ekmek fiyatlarına zam yolda. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, maliyet artışlarının ekmeğe yansıyabileceğini ve 15 Mayıs itibarıyla ekmeğe zam yapılacağını açıkladı. Kolivar'a göre, ekmeğin kilogram fiyatı 60 TL'ye kadar çıkabilir ve semtlere göre değişmekle birlikte ekmeğin fiyatı 15 liraya kadar çıkabilir.

Kolivar, İstanbul'daki fırınların kira maliyetlerinin arttığını ve girdi maliyetlerindeki artışın üreticileri zorladığını belirtti. İstanbul'da 3 bin 800 fırın bulunduğunu, bunların 500'den fazlasının ruhsatsız çalıştığını dile getiren Kolivar, sigortasız çalışma ve ruhsatsız iş yeri sorununun çözülmesini beklediklerini ifade etti.

Ekmek fiyatlarının belirlenmesi ise belirli bir prosedür doğrultusunda gerçekleşiyor. İlgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odasının temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından değerlendirme yapılıyor. Daha sonra ilgili federasyon ve Ticaret Bakanlığı'nın görüşleri alınarak fiyatlar belirleniyor.

Bakmadan Geçme