• Haberler
  • Aktüel
  • Bakan Mehmet Şimşek: Sadeleştirme adımlarımız sürecek

Bakan Mehmet Şimşek: Sadeleştirme adımlarımız sürecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, makro finansal istikrarın ve rezervlerin güçlenmesi ile makroihtiyati çerçevede sadeleşme adımlarının devam edeceğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, makro finansal istikrarın ve rezervlerin güçlenmesi ile makroihtiyati çerçevede sadeleşme adımlarının devam edeceğini ifade etti. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, piyasaların daha etkin çalışmasına yönelik sadeleştirme adımlarının süreceğini belirtti.


Şimşek, reeskont kredisi kullanan ihracatçılar için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na döviz satış yükümlülüğünün 2023 yılı Kasım ayında %70'ten %40'a düşürüldüğünü hatırlatarak, yeni düzenleme ile tüm ihracat bedelleri ve döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin satış yükümlülüğünün %40'tan %30'a indirildiğini duyurdu.


"Makro finansal istikrarın ve rezervlerin güçlenmesi ile makroihtiyati çerçevede sadeleşme adımlarına devam ediyoruz. Piyasaların daha etkin çalışmasına yönelik sadeleştirme adımlarımız sürecek" ifadelerini kullanan Bakan Şimşek, piyasaların daha verimli işleyişi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bakmadan Geçme