• Haberler
  • Emekli
  • Bağ-Kur'luların prim gün sayısı ne zaman düşecek?

Bağ-Kur'luların prim gün sayısı ne zaman düşecek?

Soruyu uzmanı yanıtladı.

Bağ-Kur’luların prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi planlanıyor, ancak yaş şartı değişmeyecek. Bakanı Vedat Işıkhan, bu düzenlemenin SSK’lılarla eşitlenmesi için orta vadeli plan dahilinde olduğunu ve iki yıl içinde yapılacağını belirtti. Bu sene sonuna kadar düzenlemenin gerçekleşmesi beklenmiyor.

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, konuya ilişkin soruyu yanıtladı. 

Soru: Bağ-Kur 7200’den haber var mı? Uzun zamandır bizleri umutlandırdılar, fakat bir türlü sonuçlandırılmadı. Temmuz ayında 18 ay ihya ve 8 ay da askerlik borçlanması yaparsam emekliliğim doluyor. Bir haber, bir duyumunuz var mı? Temmuz gibi, hadi en geç Ekim gibi çıkar mı acaba yasa? Harun D.


Cevap: Yapılacak yeni düzenleme ile SSK’lılar ile Bağ-Kur’luların prim günleri eşitlenecek. Bağ-Kur’luların prim gün sayısı 9 bin günden 7 bin 200 güne düşecek ama yaş şartı değişmeyecek. Böylece 7 bin 200 prim gün sayısını tamamlayan Bağ-Kurlular kadın ise 58, erkek ise 60 yaşında emekli olacak. Düzenlemenin ne zaman yapılacağı henüz netlik kazanmış değil. Bu konuda en son açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptı. Işıkhan, Bağ-Kurlular’ın prim gün sayısının SSK’lılarla eşitlenmesine yönelik çalışmanın orta vadeli plan içinde olduğunu söyledi. Buna göre önümüzdeki iki yıl içinde bu konuda bir düzenleme yapılacak. Bu sene sonuna kadar düzenleme yapılacağını sanmıyorum.

Bakmadan Geçme