• Haberler
  • Memur
  • Bakan Yerlikaya'dan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya'dan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin açıklama

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda devam eden 'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütü davasında önemli gelişmeler yaşandı. Duruşmada, örgüt lideri Ayhan Bora Kaplan, gizli tanıkların ve müştekilerin ifadelerine yönelik eleştirilerde bulundu. Kaplan, müştekilerden Erkan Doğan'ın ifadesini kağıttan okuduğunu belirterek, "Polisler yazmış, o da okudu. Devletin memurlarının vatandaşa kumpas kurmaması gerekir. Bana da 'Bakanlarla, bürokratlarla ilgili ifade ver' dediler, vermedim. Bu nasıl bir devlet, biz kime güveneceğiz?" dedi.

Duruşmada sanık avukatları, gizli tanık beyanlarının dosyadan çıkarılmasını ve gizli tanık 'Ü5W1G8K6L3'ün mahkemede dinlenilmesini talep etti. Ancak mahkeme başkanı, gizli tanık M7'nin ifadelerinin dosyadan çıkarılması ve gizli tanık Ü5'in yeniden dinlenmesi taleplerini reddetti. Ayrıca, dava sürecinde operasyon yapan polislerin tanık olarak dinlenmesi talepleri de reddedildi.

Silivri Cezaevi'nden SEGBİS ile bağlanan tanık C.K., Murat Yanar'ın vurulma olayı hakkında ifade verdi. C.K., Yanar'ı Serdar Sertçelik'in vurduğunu belirterek, "Ağabeyi Bora Kaplan yaptırmıştır" dedi. C.K., ayrıca polisin kendisini yönlendirdiğini ve "Kayyum atandı, tüm paranı alacaksın" denilerek ifadesinin alındığını söyledi.

Duruşma, tanık beyanlarının ardından yarına ertelendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu'nun görüşmesi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili olarak üst düzey polislerle ilgili müfettiş raporunun tamamlandığını ve savcılığa teslim edildiğini açıkladı. Yerlikaya, "Kriminal Daire Başkanlığı ve jandarmanın birlikte çalıştığı müfettiş raporu tamamlandı. Bundan sonrası yargıda" dedi.

 

Bakmadan Geçme