AK Parti'nin 'trol' raporu: Yeni yasal düzenleme yolda

AK Parti, sosyal medya üzerinden yayılan manipülasyonların önüne geçmek ve itibar suikastlarını engellemek amacıyla kapsamlı bir rapor hazırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan bu raporda, sosyal medya trollerinin faaliyetleri ve bu trolleri finanse edenlerin kimlikleri detaylı bir şekilde ele alındı.

Ekonomi gazetesinden Besti Karalar'ın haberine göre, raporda, "Trol Mafyası Nasıl Oluşuyor?" başlığı altında, trollerin nasıl organize oldukları ve finanse edildikleri açıklandı. Özellikle belirli fikirleri savunan kişilerin ve grupların hedef alındığına dikkat çekilerek, sosyal medyada yapılan itibarsızlaştırma eylemlerinin partinin geneline zarar verdiği vurgulandı.

AK Parti'nin hazırladığı raporda, trollerle mücadele amacıyla yeni yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği belirtildi. Bu doğrultuda, sosyal medya platformlarının denetlenmesini sağlayacak bir sistem oluşturulacak ve hukuki mücadele için yeni bir mekanizma kurulacak.

Yeni yasal düzenlemeyle birlikte, günlük hesap açma gibi manipülatif faaliyetlerin önüne geçilmesi ve itibarsızlaştırma eylemlerine karşı cezai yaptırımların getirilmesi planlanıyor. Ayrıca sosyal medya hesaplarının Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile açılmasının değerlendirildiği belirtildi.

Bakmadan Geçme