• Haberler
  • Aktüel
  • AK Parti kulisleri: Bu hikaye aslında 2019 seçimlerinde bitmişti

AK Parti kulisleri: Bu hikaye aslında 2019 seçimlerinde bitmişti

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AK Parti içinde sert çıkışların ve eleştirilerin yapıldığını belirterek, bazı partililerin "Bizim bir hikayemiz yok artık. Bu hikaye aslında 2019 seçimleri ile bitmişti. Yenisini de yazamadık. AK Parti bu ülkenin çimentosuydu. Nerede bu çimento? Aleviler nerede, Kürtler nerede?" şeklinde ifadeler kullandığını aktardı.

31 Mart seçimlerinde ikinci parti konumuna düşen AK Parti içinde yaşanan kaybetme nedenlerinin analizleri devam ediyor. Gazeteci Nuray Babacan, AK Parti kulislerine dair şu bilgileri paylaştı:

Yapılan değerlendirmeler arasında, partinin ana felsefesinden uzaklaşmasının bugünkü seçim sonuçlarını etkilediği yönünde görüşler yer aldı. "Nerede Kürtler, Nerede Aleviler?" gibi sorular soran siyasilerin olduğu belirtildi. İlginci ise şu şekilde ifade edildi:

"Bizim bir hikayemiz yok artık. Bu hikaye aslında 2019 seçimleri ile bitmişti. Yenisini de yazamadık. AK Parti’nin kuruluş felsefesindeki en önemli unsur, yenilikçi ve reformcu bir parti olmasıydı. AK Parti bu ülkenin çimentosuydu. Nerede bu çimento? Aleviler nerede, Kürtler nerede? Türkiye’de şu anda hukuk sistemine güven yok. Bu nedenle ekonomiye de güven yok. Eğer bu iki unsurda güven tesis edilirse, AK Parti’nin yeni hikayesinin başlangıcı olur. AK Parti’nin oy oranlarına en az 10 puan katkısı olur…"

Aynı toplantıda, temmuz ayında emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapılması gerektiği önerisi de gündeme geldi. Ancak bu öneri pek destek görmedi. "Hangi kaynakla bunu yapacaksınız? Durum ortada. Emeklilikle ilgili en yanlış adım EYT oldu. Onun getirdiği fatura şu anda ödeniyor. Bu tip öneriler ülkenin hayrına olmaz" şeklinde itirazlar yükseldi. Kapalı kapılar ardında yapılan bu 'günah çıkarmaların' ne kadarının parti politikalarına yansıyacağı belirsiz. "Zihniyet değişmediği sürece farklı olmaz" diyenler, buna örnek olarak genel seçimden sonra açıklanan kabineyi gösteriyorlar. Kabinede iki bakan hariç geniş bir değişiklik yapıldığı halde, pek bir şeyin değişmediğini ifade ediyorlar.

Bakmadan Geçme