• Haberler
  • Memur
  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu

DEVA Partisi, CHP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu duyuru, belediyenin göçmenlere yönelik nikah ücretini 10 bin TL'ye çıkarmasıyla ilgili.

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, bu kararın kanunlara, Anayasa'ya ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti. Evlenme ve aile kurma hakkının temel bir hak olduğunu vurgulayan Yeneroğlu, bu kararın ayrımcılık ve nefret suçu ile görevi kötüye kullanma suçu olduğunu ifade etti.

Yeneroğlu'nun açıklamasına göre, bu kararın savunulamaz olduğunu ve savunmasız insanlara karşı yapılan ayrımcılığa sessiz kalınamayacağını belirtti. Yeneroğlu, Almanya'da Türklere ve Müslümanlara yönelik ayrımcılıkla mücadele etmiş biri olarak, bu tür ayrımcılıklara karşı durmak gerektiğini vurguladı ve bu nedenle suç duyurusunda bulunmayı insanlık görevi olarak gördüğünü dile getirdi.

Yeneroğlu ayrıca, tüm CHP'li yönetici ve vatandaşları bu konuda kararlı bir duruşa davet etti. Adaletsizliğe karşı çıkmanın milletin en üst menfaati olduğunu ifade etti ve her türlü ayrımcılığa karşı çıkılması gerektiğine inandığını belirtti.

Bakmadan Geçme