• Haberler
  • Aktüel
  • ABD'deki Filistin'e destek gösterisinde AA foto muhabirine polisten sert müdahale

ABD'deki Filistin'e destek gösterisinde AA foto muhabirine polisten sert müdahale

İsrail'in Gazze'deki soykırıma dönüşen katlimana silah, teknoloji, istihbarat ve siyasi destek sağlayan ABD; ülkedeki barışçıl protestolara da bu eylemleri görüntüleyen gazetecilere de tahammül edemiyor.

New York'un Brooklyn semtinde düzenlenen Filistin'e destek gösterileri sırasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Fatih Aktaş, New York Polisinin (NYPD) sert müdahalesine maruz kaldı.

Aktaş, Brooklyn'deki protestolarda polisin göstericilere karşı uyguladığı şiddeti belgelemeye çalışırken, bir polis memurunun sert bir şekilde itmesi sonucu yere düştü.

Görüntülerde, göstericileri fotoğraflamaya çalışırken polis memurunun müdahalesine maruz kalan Aktaş'ın sert bir şekilde yere düştüğü ve ardından meslektaşlarının yardımıyla ayağa kalktığı görülüyor.

Aktaş, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Gösterilere müdahaleyi görüntülemek isterken bir polis memuru beni şiddetle geriye itti, elimdeki kameraya zarar gelmemesi için sırt üstü yere düşmek zorunda kaldım, dirseğimi şiddetli şekilde yere vurdum." dedi.

Olayın ardından dirseğinde morarma olduğunu ve ağrılar hissettiğini belirten Aktaş açıklamasında, "O an yere kafamı da vurabilirdim, o zaman daha ağır sonucu olurdu. Barışçıl eylem yapan göstericilere şiddetli polis müdahalesinden ben de nasibimi aldım." ifadelerini kullandı.

New York'un Brooklyn semtindeki müze önünde 31 Mayıs'ta Filistin lehine protesto düzenleyen göstericilere polis sert müdahalede bulunmuş, NYPD'ye bağlı çevik kuvvet onlarca Filistin destekçisini gözaltına almıştı.

Bu olayla ilgili olarak AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD'nin New York kentinde Filistin'e destek gösterilerini takip eden Anadolu Ajansı foto muhabiri Fatih Aktaş'a yönelik polis şiddetini kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme