• Haberler
  • Memur
  • 50 milyon liralık dolandırıcılıkla suçlanan eski kaymakamdan 'kumpas' savunması

50 milyon liralık dolandırıcılıkla suçlanan eski kaymakamdan 'kumpas' savunması

Adana'nın Yüreğir ilçesi eski kaymakamı Mustafa Kılıç, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeleri dolandırdığı suçlamasıyla yargılanıyor. Kılıç, suçsuz olduğunu iddia ederek, "Bana FETÖ’vari kumpas kurdular. Tahliye ederseniz herkesin parasını öderim" dedi.

Eski Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın danışmanı ve AK Parti’de görevli olduğunu iddia edilen Özgür Akgül ve Paşa Yaşar'ın yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşmada, Sakarya 3 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve 160 yıla kadar hapsi istenen Mustafa Kılıç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 90 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Özgür Akgül duruşmaya gelirken, tutuksuz sanık Paşa Yaşar katılmadı.

Duruşmada dolandırıldığını iddia eden Murat Erem’in ifadesi alındı. Erem, sanıklardan şikayetçi olarak, kaymakamın kendisini dolandırdığını ve 3 milyon 230 bin lira parayı aldığını ileri sürdü.

Sanık eski kaymakam Mustafa Kılıç ise suçlamaları kabul etmedi ve kendisine FETÖ'vari kumpas kurulduğunu öne sürdü. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için erteledi.

Bakmadan Geçme