• Haberler
  • Aktüel
  • 5 ilde Cumhur ittifakından stratejik hata seçimi kaybettirdi

5 ilde Cumhur ittifakından stratejik hata seçimi kaybettirdi

Cumhur İttifakı Amasya, Kastamonu, Kilis, Kütahya Yozgat illerinde ayrı aday çıkararak CHP adaylarının kazanmasına zemin hazırladı.

Cumhur İttifakı; Amasya, Kastamonu, Kilis, Kütahya Yozgat illerinde ayrı aday çıkararak CHP adaylarının kazanmasını sağladı. 

Bu illerde ayrı adaylarla seçime girilmesi neticesinde Cumhur İttifakı'nın oyları bölününce aradan CHP adayları çıkarak seçimleri kazandılar.

Amasya'da AK Parti ve MHP'nin toplam oyu yüzde 50'yi geçmesine rağmen, her iki parti ayrı aday çıkardığı için, seçimi yüzde 42 ile CHP kazandı. 

Kilis'te de AK Parti ve MHP iki eski AK Parti milletvekilini aday gösterdi. Cumhur İttifakı'nın toplam oyu bu ilde yüzde 50'yi aşmasına rağmen, seçime ayrı girilmesi nedeniyle ipi göğüsleyen taraf CHP oldu. CHP'nin adayı seçimi yüzde 41'le kazandı. AK Parti, yüzde 27.2, MHP ise yüzde 23.7 oyda kaldı.

Kastamonu'da bu seçimlerde AK Parti ve MHP yine ayrı aday çıkardı. Bu kez, CHP'nin adayı seçimi yüzde 50 civarında oyla kazandı.

Kütahya seçimleri de yarış AK Parti, MHP ve CHP arasında geçti. CHP'nin adayı MHP'yi sadece bin civarında oyla geride bırakarak seçimi kazandı. 

Yozgat'taki seçimlerde de ayrı aday hem AK Parti'ye hem MHP'ye kaybettirdi. Bu ilde de Cumhur İttifakı'nın oyu seçimi kazanmaya yetiyordu.

Sonuçta Cumhur İttifakı'nın stratejik hatası beş ilde seçimlerin kaybedilmesine yol açtı.

Bakmadan Geçme