• Haberler
  • Memur
  • 3,5 milyonu aşkın memur tepkili: Memur maaşları bayram öncesi ödenmeli

3,5 milyonu aşkın memur tepkili: Memur maaşları bayram öncesi ödenmeli

Hazine ve Maliye Bakanlığının bayram öncesinde memur maaşlarını avans olarak ödeyeceğini MEMUR5.COM açıklamıştı. Ancak 31 Mart seçimleri sonrası yeni bir gelişme oldu. Bakanlık tarafından ilgili kurumlara gönderilen yazıya göre nisan maaşları 15 Nisanda ödenecek. Bu durum 3,5 milyonu aşkın memurun tepkisine yol açtı. Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci tepki ve talebi gündeme taşıdı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Nisan maaşlarını bayram öncesi ödemeyeceğini kamuoyuna duyurmuştu. Bakanlığın bayram öncesinde memur maaşlarını avans olarak ödeyeceğini yine MEMUR5.COM  açıklamıştı. Ancak 31 Mart seçimleri sonrası yeni bir gelişme oldu. Bakanlık tarafından ilgili kurumlara gönderilen yazıya göre nisan maaşları 15 Nisanda ödenecek.

Bu durum 3,5 milyonu aşkın memurun tepkisine yol açtı. 

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, "Memur maaşları bayram öncesi ödenmeli" çağrısında bulundu.

Kahveci sosyal medya paylaşımında "Mübarek Ramazan ayının sonrasında coşkuyla yaşayacağımız Ramazan Bayramına yaklaşmış bulunuyoruz. Bayramlar, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, milletimizin harcamalarının arttığı, alışverişlerin yapıldığı, harçlıkların verildiği, çocukların mutlu edildiği özel günlerimizdir." ifadesini kullandı.

Memurların bayram günlerinde ortaya çıkacak ihtiyaçlarını karşılamak üzere, her ayın 15’inde ödenen maaşlarının bayram öncesine çekilmesinin hem kamu çalışanlarını mutlu edeceğini hem de bayram alışverişlerinin canlanmasına katkıda bulunacağını vurgulayan Kahveci, "Milyonlarca memur bayram öncesinde maaşlarını alarak bayramı huzur içinde idrak etmeyi beklemektedir. Yetkililerimiz kamu çalışanlarımızın maaşlarının Ramazan Bayramı öncesinde ödeneceğine dair bir karar alarak bu beklentiyi karşılamalıdır." paylaşımında bulundu.

Bakmadan Geçme