• Haberler
  • Aktüel
  • Aile Bakanlığında seçim sonrası bir genel müdür Bakana karşı bakanlık yarışı başlattı

Aile Bakanlığında seçim sonrası bir genel müdür Bakana karşı bakanlık yarışı başlattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında seçim sonrası bakanlık yarışı başladı. Mevcut Bakanın ekip arkadaşının eşi sosyal medya hesabından Bakanın aleyhinde paylaşımlar yapıyor.

Cem Sahir İslam adlı bir kullanıcının X hesabından yaptığı bir paylaşım acaba bakanlık yarışı mı başladı diye bizleri düşündürmeye başladı. Zira bu kişinin eşi Bakanlıkta bir genel müdür.

MEMUR5.COM editörü, bürokrasi koridorlarında konuşulanları kaleme alıyor....

Yapılan paylaşımda lüks bir cip üzerinde seçim çalışmasına katılan Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın vatandaşı selamladığı görülüyor.

Daha sonra yapılan paylaşımın silinmesi ise başka şeyleri çağrıştırdı. Silinen paylaşımın ardından başka hesaplarda benzer paylaşımların yapılması ise Bakanlıkta görevli genel müdürün eşi vasıtasıyla şimdiden Bakanlık yarışına girdiğini gösteriyor. 

Silinen paylaşımda neler yer alıyordu?

Önce paylaşılan sonra da pişmanlık duyularak silinen X hesabında şu ifadelere yer verildi:

"Önce oradan inip tekrar açık kasa beyaz kamyonetimize bineceğiz. Paçamız çamurlanacak, ütümüz bozulacak, yüzümüze türlü şikayetler eden vatandaştan kaçmayacak, öfkesine öfkeyle cevap vermeyeceğiz; derdini not alacak, takip edeceğiz."

Daha sonra benzer görüntüler, Abese İrca@Abese_irca hesabından paylaşıldı. Yukarıda yer verilen paylaşımla benzerlik gösteren bu hesaptan yapılan paylaşımda ise şu ifadeler kullanıldı. 

"Bunu kişisel bir kinle paylaşmıyorum ama bu mağlubiyetin en büyük sebeplerinden birisi buna benzer görüntüleri verenlerdi. Aracın üzerindeki kişileri seçime kadar duymamıştım, iyi ya da kötü insanlar olup olmadıklarına dair herhangi bir fikrim yok, bu pahalı arabayı da muhtemelen helal yolla kazanmışlardır, aksi istikamette hiçbir bilgi de yok elimde ama işte söylemeden duramıyor insan.
Gerçekten ekonomik darboğazdan geçtiğimiz şu dönemde bu görüntüleri veren kişilerin ciddi idrak problemi yaşadığını düşünüyorum. Yahu 10 bin lira maaşı ile geçinmeye çalışan bir emekli şu ortama bakıp da ne düşünebilirdi? Tamam komünistler gibi sermaye ve zengin düşmanlığı yapacak değiliz ama şu görüntünün rahatsız etmediği kimse var mı? Yahu senin lüks aracının olması ve bana onun üstüne çıkıp tepeden bakmanın ben de ne gibi pozitif bir etkisi olabilir? 

Artık inkar etmenin bir anlamı yok. Buna benzer çok fazla kişi türedi AK Parti'de. Tabiiki en fakir partilileri bulup onları aday yapalım demiyorum ama en şuursuzların, en kendini bilmezlerin sadece paranın gücü ile makam ve mevki kazanabildiği bu sistemi de ortadan kaldıralım AK Parti'de.

Hepimizin morali bozuk, motivasyonu sıfır. Dün geceden beri boğazımda kocaman bir yumruk var ama oy vermeyen kimseye kızamıyorum. Biraz aklı ve vicdanı olan, bu yenilginin sorumlusunun oy vermeye gitmeyen küskün AK Partililer değil, sürekli bir şeylere talip olan ve bir türlü küsmeyen AK Partililer olduğunu da görecektir."

Anlaşıldığı kadarıyla Bakanlıktan birileri şimdiden bakanlık yarışına girmişe benziyor. Bakan Göktaş yıpratılarak yerel seçimler sonrasında olası kabinede yer almak isteyen Bakanlık personeli şimdiden çalışmaya başlamış. Kendisini genel müdür yapan Bakanın ayağını kaydırmak isteyen arkadaşa şimdiden kolay gelsin.

Muhtemelen başka bakanlıklarda da benzer faaliyetler yürütülmeye başlamıştır. Seçimlerde alınan mağlubiyet kabinede de ciddi bir değişime yol açacaksa şimdiden mevcut bakanları yıpratmak iyi bir seçenek olarak görülüyor. Yıpratma faaliyetini yürütenin aynı Bakanlıkta ve Bakanın ekip arkdaşı olması ise işin en acı yanı olsa gerek.

Bakmadan Geçme