• Haberler
  • Memur
  • 20 yıldır üye ve başkan olarak görev yapan EPDK Başkanı rekora koşuyor

20 yıldır üye ve başkan olarak görev yapan EPDK Başkanı rekora koşuyor

20 yılı aşkın bir süredir Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunda üye Başkan olarak görev yapan Mustafa Yılmaz, 21 Şubat 2004 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Kurul Üyeliğine atanmıştı. Halen EPDK'nın Başkanlığını yürüten Yılmaz kırılması zor bir rekora da imza attı.

YILMAZ, 28 Ocak 2010 tarihinde EPDK İkinci Başkanı olarak görevlendirilmiş 20 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile de EPDK Başkanı olarak atanmıştı.

YILMAZ, görev süresinin bitimini müteakiben 1 Mart 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla da EPDK Başkanı olarak ikinci kez getirildi.

4 yıllık görev süresinin dolmasının ardından Mustafa YILMAZ; 3 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla ve 4628 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un 5'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesinin 2, 3 ve 7 nci maddeleri gereğince üçüncü kez EPDK Başkanlığı görevine atandı ve halen görevini yürütüyor.

Başarılı bir şekilde görevini yürüten Başkanın bir dönem daha Başkan olarak atanacağını tahmin ediyoruz.

Bakmadan Geçme