• Haberler
  • Memur
  • Memur-Sen: Kamuda tasarruf paketi gözden geçirilmeli

Memur-Sen: Kamuda tasarruf paketi gözden geçirilmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamuda tasarrufa yönelik Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ni değerlendirdi. 

Kamuda tasarrufa yönelik Cumhurbaşkanlığı Genelgesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı genelgeye ilişkin Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın endişelerini dile getirdi. 

Yalçın genelgede yer alan düzenlemelerin sendikal perspektiften bakıldığında bazı sakıncalar içerebileceğini belirtti. Yalçın, "Toplu Sözleşme'nin tarafı" olarak kabul edilen hükümlere getirilen düzenlemelerin "Anayasa, ILO normları ve uluslararası sözleşmelere" aykırı olabileceği uyarısında bulundu. Ali Yalçın bunun, "sendikal özerkliğe" ve "masada bağlanan kazanımlara" zarar verebileceğini vurguladı.

Memur-Sen Başkanı, "Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nin" sadece "rakamsal tutarlar üzerinden değerlendirilmesinin" yetersiz olduğunu ifade etti. Yalçın bu düzenlemenin, sadece "kamu görevlilerini değil, diğer kamu çalışanlarını da olumsuz etkileyebileceğini" ve "toplu sözleşme kazanımlarının tasarruf adı altında engellenmesinin" kabul edilemez olduğunu belirtti.

Yalçın "Koruyucu Giyim" konusunda getirilen tedbirlerin yanı sıra "fazla çalışma, nöbet ücreti gibi hususlarda da tasarruf yapılmasının" kamu hizmetinin kalitesini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Ali Yalçın Memur-Sen olarak "toplu sözleşme masasında elde edilen kazanımların eksiksiz uygulanması için mücadele edeceklerini" ve "çalışanların haklarını korumak için gereken adımları atmaya devam edeceklerini" vurguladı.

Bakmadan Geçme