Vekillere 43.302, emekliye 739, asgari ücretliye sıfır lira zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını ve 10 bin liralık emekli aylığına sadece enflasyon farkı kadar iyileştirme yapılacağını duyurdu

  • 192

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını ve 10 bin liralık emekli aylığına sadece enflasyon farkı kadar iyileştirme yapılacağını duyurdu.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, hükümetin söz konusu kararıyla, milyonlarca dar gelirli zamdan mahrum kalırken, milletvekillerinin maaşlarına büyük bir artış gelmesi dikkat çekti.

Her ay 14 asgari ücret tutarında maaş alan milletvekilleri, temmuzda asgari ücretin yaklaşık 2.5 katı zam alacaklar. Bu zam miktarı 43.302 TL'ye kadar çıkacak. Diğer yandan, emekli aylıklarına sadece enflasyon farkı kadar iyileştirme yapılacak ve temmuzda en düşük emekli aylığı 739 TL civarında artış gösterecek.

Memur ve memur emeklilerine ise yüzde 10 toplu sözleşme zammı ve yüzde 7.39 oranında enflasyon farkı verilecek. Ancak, bu zamdan otomatik olarak yararlanacak milletvekilleri de bulunuyor. Halihazırda milletvekilleri 141.883 TL, milletvekili emeklileri ise 96.958 TL maaş alıyorlar. Temmuzda asgari ücrete zam yapılmayacak olsa da asgari ücretin 14 katını alan vekillere 43.302 TL zam yapılacak.

Bu gelişmelerle, toplumda gelir adaletsizliği konusundaki tartışmalar yeniden alevlendi. Dar gelirli kesimlerin zamdan mahrum bırakılmasına karşın, vekillere yapılacak yüksek zam miktarı tepkilere neden oldu.

Bakmadan Geçme