• Haberler
  • Memur
  • TBMM'ye beş yasa teklifi birden: 50 maddelik yeni TSK Personel Kanunu da gündemde

TBMM'ye beş yasa teklifi birden: 50 maddelik yeni TSK Personel Kanunu da gündemde

AK Parti TBMM Grubu, Meclis Başkanlığı'na sunmak üzere beş farklı yasa teklifini hazırladı. Bunların arasında 50 maddelik yeni TSK Personel Kanunu da var.

AK Parti TBMM Grubu, Meclis Başkanlığı'na sunmak üzere beş farklı yasa teklifini hazırladı.  50 maddelik yeni TSK Personel Kanunu da gündemde.

Yeni Şafak gazetesinden Uğur Duyan'ın haberine göre, söz konusu teklifler arasında fahiş fiyatlarla mücadele için Ticaret Perakende Kanunu'nda revize yapılmasını öngören bir değişiklik teklifi bulunuyor. Bu teklif ile, fahiş fiyat artışlarına ve fiyat istikrarsızlığına neden olan işletmelere kapatma cezası da dahil olmak üzere çeşitli cezai müeyyideler getirilecek.

AK Parti Grubu, bu hafta TBMM Başkanlığı'na Kripto Varlıklar Yasa teklifi sunmayı da planlıyor. Bu teklifin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda detaylı bir şekilde ele alınması bekleniyor. Yaklaşık 32 maddeden oluşması öngörülen bu teklif, kripto varlıkların ve kripto varlık borsalarının yasal altyapısını oluşturmayı amaçlıyor.

Bunların yanı sıra, önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunulması beklenen diğer yasa teklifleri arasında 9. Yargı Paketi, Milli Savunma Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı 50 maddelik yeni TSK Personel Kanunu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından büyük ölçüde tamamlanan 30 maddelik yeni Ulaştırma Yasa Teklifi de bulunuyor.

Bu yasa tekliflerinin Meclis gündemine gelmesiyle, çeşitli alanlarda önemli düzenlemeler ve yeniliklerin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Uğur Duyan

Bakmadan Geçme