• Haberler
  • Memur
  • Özel-Erdoğan buluşması 8 yıl sonra bir ilk: Kamu mühendisleri ve atanamayan öğretmenler de gündemde

Özel-Erdoğan buluşması 8 yıl sonra bir ilk: Kamu mühendisleri ve atanamayan öğretmenler de gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme, bugün saat 16.00'da AK Parti genel merkezinde gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme, bugün saat 16.00'da AK Parti genel merkezinde gerçekleşecek. Bu görüşme, 8 yıl aradan sonra gerçekleşen bir ilk niteliğinde ve siyaset arenasında büyük bir öneme sahip. AK Parti ve CHP genel başkanları, son kez 2016 yılında bir araya gelmişti, dolayısıyla bu buluşma uzun bir aradan sonra gerçekleşiyor.

Görüşme süreci, CHP Genel Başkanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açtığı bayram tebriği telefonu ile başladı. Ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleşti ve bu görüşme sonrasında bir araya gelme kararı alındı.

Görüşmenin ana gündem maddesi ise yeni anayasa çalışmaları olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak dönüşü yaptığı açıklamada, "CHP'nin de değişime destek verecebileceği inancındayım" diyerek yeni anayasa konusundaki umudunu dile getirdi. Özgür Özel'in ise çantasında anayasa dışında, yerel yönetimlerin borçları nedeniyle yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için gelir kaynaklarının artırılması konusu da bulunacak.

Buluşma öncesinde, eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşen Özgür Özel, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldı.

Ancak gündem sadece yeni anayasa ile sınırlı kalmayacak. Belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları ve atanamayan öğretmenler, kamu mühendisleri gibi konu başlıkları da masaya yatırılacak. 

Bakmadan Geçme