Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal

9 günlük bayram tatilinde 26 bin 804 güvenlik personeli trafik denetiminde görevalırken selektörle radar uyarısına kesilen cezaların iptal edildiği açıklandı.

  • 92

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Düzce'de diğer sürücülere selektörle radar denetimini haber veren 14 sürücüye kesilen trafik cezalarının iptal edildiğini duyurdu. Yerlikaya, trafikteki radar denetimlerinin gelecek günlerde daha da artacağını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, tatil süresince 26 bin 804 güvenlik personelinin görev aldığını ve toplamda 3 milyon 642 bin 538 denetim yapıldığını ifade etti. Bu denetimler sonucunda 485 bin 710 işlem gerçekleştirildi.

Bayram tatilinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında ise maalesef 75 can kaybı yaşandığını ve 10 bin 810 kişinin yaralandığını belirtti.

Bakan, trafikteki en büyük sorunun aşırı hız olduğunu vurguladı ve sürücülere trafik kurallarına uymaları, aşırı hızdan kaçınmaları ve emniyet kemeri takmaları çağrısında bulundu.

Selektörle radar uyarısı yapan sürücülere yönelik işlemlere de değinen Bakan Yerlikaya, Düzce'de 14 sürücüye kesilen cezaların iptal edildiğini duyurdu.

Yerlikaya, radar denetimlerinin daha da artırılacağını ve aşırı hız yapanları tespit etmek için selektör uygulamalarının devam edeceğini söyledi.

 

memur5.com

Bakmadan Geçme