• Haberler
  • Memur
  • Erdoğan'dan İBB'ye 'minik Edanur' tepkisi: Tedbir alınmadığı için hayatını kaybetti

Erdoğan'dan İBB'ye 'minik Edanur' tepkisi: Tedbir alınmadığı için hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Başkanlığında DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde yaptığı konuşmada, 5 yaşındaki Edanur'un yaşamını yitirmesine sebep olan İBB'nin ihmali konusunda önemli bir mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Başkanlığında DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde yaptığı konuşmada, 5 yaşındaki Edanur'un yaşamını yitirmesine sebep olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ihmali konusunda önemli bir mesaj verdi. Erdoğan, "İstanbul'da tedbir alınmadığı için 5 yaşında evladımız göz göre göre hayatını kaybetti." dedi.

Devletin ilgili kurumlarının, sel ve taşkın afeti öncesi, anı ve sonrasına müdahale noktasında lojistik ve teknik kapasitesini güçlendirdiğini belirten Erdoğan, protokolün her iki kurumun etkinliğini arttıracağını ifade etti. Ayrıca, Karadeniz Bölgesi'nde risk azaltma faaliyetlerine hızla başlayacaklarını ve özellikle sel, taşkın ve heyelan afetlerinin önüne geçmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Erdoğan, doğal afetlerin önüne geçmenin önemine vurgu yaparak, "Depremler, seller, heyelanlar gibi tabiat olaylarının önüne geçemeyiz. Fakat, bunların yol açacağı zararları en aza indirmek bizlerin elindedir." dedi. Tedbir almanın önemine dikkat çeken Erdoğan, Hz. Mevlana'nın "akıl sonradan ah çekmek için değil, düşünüp tedbir almak içindir" sözüyle bu noktadaki hassasiyetlerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edanur'un hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak da "Evvelsi gün İstanbul'un göbeğindeki bir parkta çok basit tedbirler alınmadığı için 5 yaşında bir evladımız göz göre göre hayatını kaybetti." diye konuştu ve bu ihmali sert bir dille eleştirdi. Erdoğan önceki afetlerde yaşanan ihmalleri de hatırlatarak "Lafa gelince işçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların bu iş cinayetlerinin hiçbirinde sesi, soluğu çıkmadı." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AFAD-DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokolü'nü imzaladılar. Törene, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AFAD Başkanı Okay Memiş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve AFAD personeli de katıldı.

Bakmadan Geçme