• Haberler
  • Memur
  • Mülakatsız 68 bin öğretmen ataması için bugün Ankara Ulus'ta büyük buluşma

Mülakatsız 68 bin öğretmen ataması için bugün Ankara Ulus'ta büyük buluşma

81 ilden atama bekleyen öğretmen adayları Mülakatsız 68 bin öğretmen ataması' talebiyle 28 Nisan 2024 Pazar günü Ankara Ulus'ta buluşuyor. 

 81 ilden atama bekleyen öğretmen adayları Mülakatsız 68 bin öğretmen ataması" talebiyle bugün (28 Nisan 2024 Pazar) Ankara'nın Ulus Meydanı'nda buluşuyor. Büyük buluşma saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Nisan ayında yaptığı "Kamuda sıkılaşmaya gidiyoruz" açıklamasının ardından, öğretmen atamaları bekleyişi başlamıştı. Ancak kamuda yaşanan sıkılaşmanın öğretmen atamalarını nasıl etkileyeceği henüz netlik kazanmış değil. İddialara göre, Maliye Bakanı Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüşerek öğretmen atamaları için 10 binlik bir kontenjan teklif etmiş, ancak Tekin'in bu teklifi reddettiği konuşuluyor. Bu durum, yeni görüşmelerin başlamasına neden oldu ve Bakan Tekin'in anlaşma sağlayabilmesi için maliye ve hazine tarafından olumlu bir yanıt bekleniyor.

Mülakatsız 68 bin öğretmen ataması için 28 Nisan'da Ankara Ulus'ta büyük buluşma

Bu süreçte, CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen de konuya ilişkin çarpıcı paylaşımlarda bulundu. Öztürkmen, atanmayan öğretmenlerin 28 Nisan'da Ankara Ulus'ta bir araya gelerek seslerini duyurmalarını ve mülakat sisteminin kaldırılmasını talep etti. Öztürkmen, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in atanmayan öğretmenlerin sorunlarını çözeceğine dair söz vermesine rağmen mülakatı ve tarikatları savunduğunu iddia etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de konuya ilişkin görüşleri oldukça net olduğunu vurgulayan Öztürkmen, Özel'in 23 bin 900 kontenjanın kabul edilemez olduğunu belirterek gençlerin taleplerine uygun olarak 100 bin öğretmen atanması gerektiğini ve söz verildiği üzere mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini vurguladığını anımsattı.

 

Bakmadan Geçme