Milli Eğitim Bakanı Tekin atanacak öğretmen sayısını vermekten kaçındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor.' ifadesini kullanmıştı.

  • 158

AK Parti Kabine grup toplantısı sonrasında öğretmen atamalarına ilişkin soruya cevap veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; Öğretmen ataması ile ilgili sayı ve takvimi çalıştıklarını ve rakamlarla ilgili kesin bilgiyi ise Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüştükten sonra açıklayacağını ifade etti.

Kamuoyuna yansıyan tasarruf tedbirleri sonrasında bakanların yaptıkları açıklamalarda oldukça dikkatli bir dil kullanması dikkat çekiyor. Nitekim Bakan Tekin atanacak öğretmen sayısı ile ilgili net bir ifade kullanamadığı gibi ortalama rakam vermekten de çekindi. 

Bakan Tekin, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tekin, kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, 'Öğretmen atamaları fazla uzamayacak, yakında bir miktar atama yapacağız' açıklamalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Tekin, "Cumhurbaşkanımız açıklamasında da zaten söyledi. Mevcut öğretmen sayımız ve ihtiyacımıza ilişkin Sayın Cumhurbaşkanımızla bir değerlendirme yapacağız. Sonra da sayı açıklanır. Hazine ve Maliye Bakanımızın da olması lazım" dedi.

Atamalara ilişkin belli bir sayının olmadığını vurgulayan Tekin, sayının belli olması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını aktardı.

Tekin, "Ücretli öğretmen sayısının 90 bin olması nedeniyle öğretmen ihtiyacının da bu rakamlara yaklaşık olduğunu" dile getiren sendikaların hatırlatılması üzerine de "Konuşulan rakamlar çok büyük oranda eksik ya da yanlış bilgiye dayanan rakamlar. Sayıyı açıkladığımız zaman, bütün bu rakamları da paylaşacağız. Net rakamları da paylaşacağız. İhtiyaçlarımızı sürekli revize ediyoruz. Haftalık okutulan ders sayısından tutun, mevcut öğretmenler, emekli olanlar, hepsini anbean takip ediyoruz. İhtiyaçlarımızı, rakamları net olarak o gün açıklayacağız" diye konuştu.

Tekin, konuyla ilgili henüz belirlenmiş bir takvim olmadığını söyledi.

Anlaşıldığı kadarıyla Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bakanların gider artırıcı açıklamalardan kaçınmasını ve bilgisi dışında açıklama yapılmamasını istiyor.

Bakmadan Geçme