İstanbul'da Mahzen-29 operasyonlarında 32 organize suç örgütü üyesi yakalandı

İstanbul İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleştirilen 'MAHZEN-29' operasyonlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

  • 83

İstanbul'un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleştirilen "MAHZEN-29" operasyonlarında 32 kişi yakalandı.

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Buna göre, operasyonlar kapsamında kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu imalatı ve ticareti, tehdit ve hakaret gibi suçlara karıştığı tespit edilen 32 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, operasyonların amacının organize suç örgütlerinin kökünü kazımak olduğunu ve halkın desteği ve duasıyla bu hedefe ulaşacaklarını belirtti. Suç örgütlerinin sokaklarda barınamayacağını ve adalete teslim edileceğini vurguladı.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinasyonunda İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde yapılan operasyonlarda, 8 Nisan 2024 ile 17 Nisan 2024 tarihleri arasında 32 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucunda; ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız otomatik tabancalar, sahte plakalı araçlar, uyuşturucu madde, hassas terazi ve para birimlerine el konuldu. Operasyonlarda görev alan polis ekipleri tebrik edilirken, operasyonlara destek veren halkın dualarıyla güçlendirildiği vurgulandı.

Bakmadan Geçme