Hürriyet yazarı Selvi: Parti yönetiminde ve Kabinede değişim olacak

İktidar cephesinden en özel kulisleri alan gazetecilerden Abdülkadir Selvi 31 Mart yerel seçimlerindeki yenilgi sonrası AK Parti'deki muhasebe sürecinin ayrıntılarını kaleme aldı.

  • 183

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi köşesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim gecesinden itibaren AK Parti’de değişim işaretlerini verdiğini belirtti.

Selvi yazısında seçimlerde yaşanan yenilgiden sonra kamuoyunda bir değişim beklentisi oluştuğunu belirterek hem parti yönetiminde hem de kabinede değişim talebi yaşanacağını yazdı.

Selvi yazısını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yapılan MKYK toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yapıyor. Seçimlerde alınan sonuçların her yönüyle değerlendirileceği ve gereğinin yapılacağını söylüyor.

“İçimizde değerlendirmelerimizi yapacağız. Bayrak değişimine gideceğiz” diyor.

Parti yönetiminde ve kabinede yapılacak olan değişim, ‘Seçimlerde verilen mesajı aldık’ demenin ilk adımı olarak görülüyor.

Erdoğan, seçimlerin hemen ardından yapılan MYK toplantısında da “Başta ben olmak üzere bu masanın etrafındakilerin hepsi sorumlu” demişti. AK Parti’de güçlü bir değişim beklentisi olduğu bir gerçek. Bunun geciktirilmeden yapılması gerekiyor.

AK Parti’nin karşı karşıya olduğu durum öyle bir iki küçük değişiklikle giderilecek bir sorun değil. Parti yönetiminde ve hükümetin kadrolarında, politikalarında, siyaset tarzında, söyleminde, toplumu anlama konusunda köklü değişikliklere ihtiyaç var. Erdoğan bunu yapar mı? Yapar.

Erdoğan, AK Parti’yi buradan çıkarır mı? Çıkarır. Ama tabii ki beklenen değişiklikleri gerçekleştirirse. Yoksa büyük bir hayal kırıklığı yaşanır."

Bakmadan Geçme