• Haberler
  • Emekli
  • Emekliler TCMB'nin hükümete yaptığı asgari ücret çağrısına tepkili

Emekliler TCMB'nin hükümete yaptığı asgari ücret çağrısına tepkili

Merkez Bankası, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesinin dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik önem taşıdığını vurguladı. Ancak bu çağrı, emekliler tarafından olumsuz karşılandı.

  • 156

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesinin dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik önem taşıdığını vurguladı. Ancak bu çağrı, emekliler tarafından olumsuz karşılandı.

Konuyu Cumhuriyet gazetesi gündeme taşıdı.

Hükümet daha önce asgari ücrete yılın ikinci yarısında zam yapılmayacağını açıklamıştı. Şu an net asgari ücret 17 bin 2 lira iken, açlık sınırı mart ayı itibarıyla 16 bin 793 lira olarak belirlendi. Nisan ayı için asgari ücretin açlık sınırının altında kalması bekleniyor. Eğer bir artış yapılmazsa, yaklaşık 8 milyon işçi açlık sınırının altında bir ücretle yaşamak zorunda kalacak.

Ayrıca, gelen zamlar ve kredi kartı faiz artışları da emekçileri olumsuz etkileyecek. DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, ekonomideki krizin bütün yükünün emekçilere yüklendiğine dikkat çekerek tepki gösterdi. Görgün, AK Parti'nin ekonomi politikalarını "havuç ve sopa" politikası olarak nitelendirdi ve bu politikanın artık işe yaramadığını belirtti.

Görgün'ün açıklamalarına göre, ekonomide yaşanan sıkıntılar ve güvensizlik yerel seçimlere de yansıdı. İktidarın, IMF'siz bir IMF programı uyguladığı ifade edildi. Görgün, hükümetin ekonomik sorunları emekçilere yüklemeye çalıştığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Bakmadan Geçme