• Haberler
  • Memur
  • Eğitimciler kaygılı: Erdoğan'ın öğretmen atamalarını Bakan'a ihale etmesi endişe verici

Eğitimciler kaygılı: Erdoğan'ın öğretmen atamalarını Bakan'a ihale etmesi endişe verici

Eski Türkiye Kamu-Sen ve eski Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Erdoğan'ın öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Eski Türkiye Kamu-Sen ve eski Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. İYİ Parti ve Zafer Partisi Milletvekili olarak bir dönem parlamentoda yer alan Koncuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın atanacak öğretmen sayısını açıklamayıp Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e ihale etmesini endişe verici bulduğunu belirtti.

Halen İYİ Parti üyesi olan Koncuk, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:

"Erdoğan, 'Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Kısa zamanda inşallah atamayı bilhassa bakanımız açıklayacaktır.' demiş.

Öğretmen atama sayısını Sayın Erdoğan'ın açıklamayıp, Sayın Yusuf Tekin'e ihale etmesi, doğrusu endişe verici. Gerçi, Sayın Mehmet Şimşek'in, daha önceki açıklamalarından sonra, beklentilere uygun bir sayı beklemiyoruz ama biraz daha gayret edilir mi, umudunu da kaybetmek istemiyoruz. Yarın ola hayrola ama AKP İktidarının, ataması yapılmayan öğretmenlere  yaşattığı bu kötü süreci, unutmak hiç mümkün olmayacaktır. Yazıklar olsun size, yüz binlerce memleket evladına, birazcık değer verdiğinizi gösterecek bir adımı, 9 ayda atamadınız."

"Bugün atansalar bile ilk maaşı Kasım’da alacaklar"

Yılların eğitim muhabiri, Sözcü gazetesi Eğitim Editörü Sultan Uçar da sosyal medyadan 
"Öğretmenler bugün atansa bile ilk maaşı Kasım’da alacak. AKP öğretmenleri 9 ay oyalayıp, 7 ay sonrasına hayal sattı. Öğretmenleri sadece 24 Kasım’da göstermelik sevdiler" paylaşımında bulundu.

Uçar bir başka paylaşımında ise "Yusuf Tekin istifa etsin çağrısını sadece öğretmenler mi yapıyor? MEB kaynıyor. Kayseri develiden çıkma nazif, zarif din tüccarı heybesindeki yükle saraya vardı Audili, kılıçlı hacı abisi yanındaydı. Sinsice gitti. İşittim ki, yine eli boş döndü." ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün (6 Mayıs 2024) gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında, öğretmen atamaları da önemli gündem maddeleri arasında yer almıştı. Erdoğan toplantı sonrası bu konuda önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan öğretmen atamalarına ilişkin şunları kaydetmiştii:

"Atama bekleyen öğretmen adaylarımızın durumunu da mütalaa ettik. Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız, ekonomi kurmaylarımıza son bir kez daha görüşecek ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek. Bakanlığımız yarın (7 Mayıs 2024) atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Kısa zamanda inşallah atamayı bilhassa bakanımız açıklayacaktır." 

Bakmadan Geçme